Тази Коледа с розова елха

Последните няколко месеца определено минаха под влиянието на Барби манията. Оказва се, че и Коледа няма да остане по-назад. Ще посрещнем празниците с розова елха, това е категоричният тренд и ако още не сте се сдобили с такава, имате достатъчно време да замените старото изкуствено зелено дръвче с ново в Барби стил. По разбираеми причини няма как истинското да е розово, освен ако не го напръскате цялото с някакъв спрей в този цвят. Другият вариант е да го закичите с розови играчки и да изберете същите лампички.

Не всички си падат обаче по сладникавия бонбонен цвят и все пак търсят нещо различно. И докато предишни години популярни бяха белите елхи, наред с традиционните зелени, сега изборът е доста по-голям. Червено дръвче е едно от предложенията, с които да украсите дома си за Коледа. Друг вариант е то да бъде в синьо. При дрехите сребристите и златистите тонове са сред актуалните тенденции. Но влизат и при празничната украса. Лъскави златни и сребърни дръвчета са идеите за хората, които търсят нещо различно и атрактивно. Те обаче са за домове, които са с по-изчистен дизайн и няма твърде много цветове в интериора. В противен случай ще се получи доста кичозна атмосфера.

Избирайки различна на цвят елха, внимателно трябва да помислите какви да са играчките и гирляндите, с които да я украсите.

При червената по-добре забравете за декорации в същия тон, защото няма да се виждат. Белите играчки пасват на всички видове дръвчета. Но пък за мнозина цялата украса да е в бяло, изглежда малко скучно. Подберете поне два различни цвята, които да се открояват на фона на елхата.

Доста години стъклените играчки от нашето детство бяха заменени от варианти, които са от нечупливи материали. Тази година обаче актуалните са именно фините красиви декорации от съвсем тънко стъкло. Но те не са подходящ избор за домове, в които тичат малки деца и има домашни любимци. С малчугани, котки и кучета вкъщи елхата се обръща на земята почти всекидневно и такъв тип играчки ще станат на сол. Но ако сте сигурни, че можете да опазите украсата си, стъклените фигурки са наистина впечатляващо красиви. Те са ръчна изработка, могат да са дюс или с ефектни декорации по тях. При някои от моделите вътре в самите играчки са вкарани зелени клончета, лъскави панделки и изкуствен сняг.

На голям интерес се радват и плетените играчки. Те са съвсем малки, за да не тежат и клоните на елхата да не увиснат твърде много надолу. По-големите могат да се закачат на корниза, вратата или перилата на стълбището например. Плетените декорации са с формата на животинки, Дядо Коледа, джуджета.

Дървените украшения също са почти задължителен елемент в коледната украса. Различното сега е, че фигурките не са боядисани, а са с естествения цвят на материала. Оформени са само фигури, без да са изрисувани лица, дрехи или животински краски, да речем. Този дизайн е само за играчките за елха, другите, които се слагат на масата, над камината или нощното шкафче, са красиво изрисувани.

Една различна идея за коледна играчка е персонализираната декорация. Тя може да се използва и като подарък. Върху някаква фигурка, която всеки сам може да избере с каква форма да е, се добавя малка рамка със снимка. На нея може да е домашният любимец, детето, цялото семейство или лицето на приятел, на когото ще подарите украсата. Вместо снимка може да се добави някакво лично послание или пожелание.

Може да си поръчате и чорапи за подаръци над камината, върху които да са изписани имената на всички членове на семейството. Естествено, тези чорапи обикновено се използват само като декорация и трудно могат да съберат някакъв подарък, освен ако не е нещо дребно като бижу например. Но ги подберете от различни материали и в разнообразни цветове.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене