Диагноза: "Нещастно влюбен"

Снимка: Интернет

Всеки е имал несподелени любови в живота си. Дори най-големите красавци/красавици са били нещастно влюбени. Това е факт. Факт е и, че не трябва да превръщаш това влюбване в най-голямата трагедия на живота си. Да, знам, че те боли, знам, че сърцето ти се къса всеки път, в който се сетиш, че не можеш да споделиш чувствата и дните си с този човек, но... това е реалността. Добре дошъл/ла в реалния живот!!!
Ето едни от най-разпространените причини за твоята диагноза.

Влюбена/а в приятел/ка. Това е една от най-честите трагедии. Особено, ако наистина сте близки и прекарвате голяма част от ежедневието си заедно. Най-много ти липсва този, който е до теб, но ти знаеш, че никога няма да е твой. Тук те съветвам наистина да се замислиш дали си заслужава да жертваш едно голямо приятелство. Ако мислиш, че човекът отсреща не чувства същото към теб, замълчи! Не казвай какво чувстваш! Приятелството може да завърши с любов, любовта с приятелство, рядко.

Влюбен/ а в обвързан/а. И тук е страшно кофти. Как да очакваш от някой, който има сериозна връзка да обича теб?! Неловко е, подтискащо е, убиващо е. Съветът ми в този случай е да не споделяш чувствата си. Няма смисъл да изпадаш в конфузни ситуации и да поставяш на другия такива. Той/тя ще се чувства също толкова неловко, тъй като няма да знае как да ти отговори, за да не те нарани.

Имате голяма разлика в годините. Ако си по-малък/ка от нея/него, има възможност възлюбения/ната ти да те има за незрял/а, прекалено малък/ка, несериозен/на. Докажи, че не си такъв/ва пред сладура/сладураната ти и по тактичен начин научи с какви очи гледа на теб. Ако мислиш, че ще откликне на чувствата ти, ти си на ход. Ако си момче, давай направо с покана за кафе или за купон. Ако си момиче, провокирай твоя човек да те покани той. Нека си мисли, че той води парада.

Интернет любов. Все по-често хората се влюбват в такива, които не са виждали никога лично. Интересно е как може да се влюбиш в снимка или слова, зад които не знаеш кой стои. Има известен риск в това. Но, ако след направени няколко проверки на самоличността на интернет другарчето ти, не откриеш нищо подозрително, спокойно можеш да излееш своите дълго таени чувства. По интернет даже е много по-лесно. Но повтарям, ако наистина няма нищо подозрително в човека отсреща /търси снимки от различни празници и събития, за да си сигурен/на, че е той/тя, ако общувате по скайп, помоли да си включи камерата, ако има такава/.

И накрая- независимо как ще постъпиш и как ще ти отговорят отсреща помни, че не трябва да се отчайваш. Не губи вяра в любовта. Една любов не е истинска, ако не е споделена. Не спирай да търсиш своя шанс да бъдеш щастлив/а!!!

Ваня Сухарова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене