Кристен всъщност е блондинка и си гледа върколак вкъщи

Бела от „Здрач" си пада по вампири, а изпълнителката на ролята Кристен Стюърт също притежава доста странен характер.

В 11 клас, понеже била скромна и мълчалива, в училище избягвала да разказва за работата си в киното. Съучениците й обаче разбрали, а по-завистливите от тях се опитали да й правят мръсни номера и да я изолират.

Не е попаднала в „Здрач" случайно - за ролята я препоръчали от две страни - бившото й гадже Майкъл Ангарано и приятелката й Ники Рийд настоявали пред продуцентите тя да получи ролята на Бела.

Кристен обожава да чете, но никак не си пада по книги за вампири. Казва, че харесва класическа литература и драматични произведения от американски автори. Любимата й книга е „На изток от Рая" на Джон Стайнбек.

Има двама братя, като за съществуването на втория, Тейлър, разбира чак когато е на 13 години. Тя е най-малкото дете в семейството.

Не харесва рокли, но обожава джинси и кецове.

Майката на Кристен има множество татуировки по ръцете, а баща й е с дълга коса и носи шантави шапки.

Родителите й канят холивудски агент на един училище спектакъл, в който участва Кристен и така започва кариерата й в киното.

Актрисата си пада по нестандартни домашни любимци. Кучето й е кръстоска с истински вълк и изглежда точно като компютърните върколаци в „Здрач". Законите в щата Калифорния не допускат такива породи, но родителите й го купили от Флорида, където ограниченията не са толкова строги.

Котаракът Макс, без когото по думите на Крис тя не може да издържи нито ден, е порода Bengal - също кръстоска от домашна и дива котка. Актрисата винаги води със себе си Макс, когато пътува, което понякога е доста трудно, понеже той се бои да лети и постоянно издава писъци в самолета.

Вземала е уроци по стриптийз заради роля, но кадрите с танците й около пилон така и не влизат във филма Welcome to the Rileys. Стюарт разказва, че стриптийзът всъщност е тежко физическо натоварване, а когато тренирала редовно се сдобивала с отоци и синини.

Обича да пътува, но мрази, когато е в чужда страна и я преследват тълпи от журналисти, които й задават едни и същи въпроси по няколко пъти или пък я питат неща, която тя не разбира.

Също като Робърт свири на китара и пее. От малка обича алтернативната музика и изпълненията на живо.

Носи кафяви лещи по време на снимките на „Здрач", защото очите й са зелени, а една от характерните черти на героинята й са тъмните очи.

Любимият й цвят е зеленото.

Посещавала е училище само до седми клас. Все пак завършва гимназия, но дистанционно.

Любимият й моден дизайнер е Шанел.

След последния снимачен ден на „Здрач" е откраднала бижутата на Бела, включително й сватбената й халка. Твърди, че всички те са фалшификати и нямат материална стойност, но затова пък имат голямо емоционално значение за нея.

Страстна сърфистка е.

Естественият цвят на косата й е рус.

Снимала се е в 18 филма, преди на навърши 18 години. На 22 вече е играла в 28 филма.
Три години поред е номинирана за наградата „Млад актьор", но така и не я получава.
Мечтае си да замине за Австралия и да постъпи в колеж, специалност литература. „Искам да уча в Sydney University, тъй като там е учила майка ми, която е родена в Австралия", признава тя.

По време на снимките на „Снежанка и ловецът" къса връзки на дясната си ръка, а при работата си над Welcome to the Rileys получава травма на крака.

Кристен празнува 19-ия си рожден ден по време на снимките на „Новолуние" в Британска Колумбия. Било е доста странно, тъй като по същото време снимали и сцена за празнуването на 18-та годишнина на Бела Суон.

Заедно с Робърт гледала филма „Последно танго в Париж", за да вдъхновят за екранната си любов.

Повечето от роклите, които Стюарт носи в „Здрач" струват около 20 долара.

Любимата храна на Кристен е суши.

Бразилската вила, в която протича медения месец на Бела след сватбата й с Едуард, се дава под наем на всеки, който иска поне за кратко да се почувства вампир. В делнични дни нощувката струва седем хиляди долара, а през уикенда е по-скъпо.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене