Поискаха официално акциите на "Левски" от Наско Сираков

Наско Сираков държи мажоритарния пакет от акции на “Левски”.

От сдружението "Левски на левскарите" поискаха днес официално на пресконференция мажоритарният собственик на футболния клуб Наско Сираков да им прехвърли акциите си.

От организацията смятат, че легендата на "сините" е във финансова зависимост от компанията, която е спонсор на клуба и това пречи на развитието на "Левски". От сдружението декларираха, че имат договорка да получат миноритарния пакет от акции на тръст "Синя България", който е 10 процента.

"На 2 декември се проведе среща между членовете на "Левски на левскарите". На тази среща направихме анкета в писмен вид и беше препотвърдена нашата цел - да върнем Отбора на народа на народа - в ръцете на левскарите. Ще се борим за тази цел до нейното постигане. В близко бъдеще сдружение "Левски на левскарите" ще придобие пакета от акции на Тръст "Синя България". По този начин "Левски на левскарите" ще стане миноритарен собственик на Левски

Голямата грешка в "Левски" бе, че не се даде пълната оперативна власт на Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. От какво произлиза тази грешка? "Левски" продължава да се управлява тоталитарно и авторитарно. А това трябва да става по демократичен принцип, както се случваше десетилетия. За това не е виновен настоящият мажоритарен собственик.

Не сме седнали да съдим един човек, който ни е донесъл толкова радост като футболист. Като управленец не се доближава до качествата си на футболист", заяви председателят на сдружението Димитър Костадинов.

От "Левски на левскарите" са категорични, че имат зад гърба си няколко фирми и състоятелни хора, които са готови да инвестират сериозно в клуба, но това ще стане само при оттеглянето на Сираков и промяна на настоящия начин на управление.

След напускането на треньора Станимир Стоилов заради несъгласие с методите на управление на Сираков в края на март има сериозно разделение сред "сините" фенове. Една част от тях продължават и досега на всеки мач да искат Наско Сираков да си тръгне от "Герена".

"Мажоритарният собственик носи вина да има разделение сред феновете. Направи така и Станимир Стоилов да си тръгне. Той каза, че не му харесва управлението на клуба. Той е човек с име, достойнство и чест, и реши, че няма да участва в поредното загробване на клуба. Той е единственият, който можа да обедини феновете. Това разделение тлееше и преди това", добави Костадинов.

Мъри е член на управителния съвет на сдружението и според Костадинов всички решения на сдружението са взети с негово съгласие.

"Нещата са пределно ясно чисто технически. След първата си пресконференция казахме, че който лъже в "Левски" е редно да напусне. Стана така, че тези, които казаха истината напуснаха, а този, който лъже - остана. Мажоритарният собственик от ден първи е във финансова несъстоятелност.

Единственото достойно нещо е да депозира акциите в клуба. От това следва, че вторият по големи акционер може и ще свика Общо събрание на акционерите. Там на демократично събрание ще бъде избран нов надзорен съвет, който ще избере управителен съвет", каза още Костадинов.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене