10 срещи за 30 минути

При този начин за запознанство, за половин час се срещаш с десет момичета/момчета.

Как става ли? Всяка двойка има около три минути да се запознае, а след това местата се сменят и вече имате "нов партньор" за следващите три минути. Спийд дейтингът е познат у нас главно чрез американските филми, най-вече романтичните комедии. Спомняте ли си как в "Хич" по време на една такава среща Хич изблъскваше другите мъже, за да може само той да говори с любимата си.

Или в "Четирсетгодишният девственик" как четиримата приятели отидоха заедно на "спийд дайтинг". За около час всеки от тях получи изненада. Единият се срещна с бившето си гадже, другият попадна на агресивна лесбийка, а третия едва не го набиха. Главният герой остана най-доволен от срещата, защото красива непозната жена така ръкомахаше, че неволно разкри гърдите си.

Вече и вие можете да го направите. Не да разкриете гърдите си пред непознат, а да отидете на "спийд дайтинг". В живота е още по-забавно, отколкото във филмите, и много по-приятно. Не бива да се отчайвате от това, което се случи на героя от "Четирсетгодишният девственик", все пак той е човек с много лош късмет - вижте само заглавието на филма и сами ще се убедите.

Феноменът Speed dating възниква в САЩ в края на 90-те, като начин за евреите в Америка да се запознават с хора от тяхната вяра и да продължат рода си. Първата такава среща се провежда в Лос Анджелис. Този начин за запознаване бързо става много популярен и започва да се практикува от всякакви хора независимо от религията, възрастта и националността им.

У нас такива срещи вече печелят широка популярност. На пръв поглед три минути е много малко време, за да си създадеш мнение за даден човек, но те са напълно достатъчни, за да можеш да прецениш дали искаш да си говориш с него още или не. Наистина и хиляди пъти по 3 минути няма да стигнат, за да ви омръзне среща с Брад Пит, но честно казано с някои мъже за съжаление, 180 секунди могат да ви се сторят безкрайно дълги. 

Старндартно желаещите първоначално се регистрират в Интернет. Трябва да дадете името, имейла си, както и възрастовата група, в която попадате. Те са разделени в следните категории - 18-25, 22-32, 28-35 и 30+. Изберете своята не само според това в коя попадате, но и с какви хора искате да се запознаете. Ако сте на 25 г. и търсите малко по-голям от вас партньор, групата 22-32 е идеална за вас, но ако държите на по-младо гадже, никой няма да ви откаже да се запишете в 18-25. По имейла ще получите писмо с информация кога е следващата среща. За всяка възрастова група се организират различни партита.

Когато отидете, на място получавате листче с името си, което залепяте на дрехата си, напитка и специално картонче, което организаторите наричат "мач карт". То е в романтичния розов цвят и на него пише номера от 1 до 10 или повече в зависимост от участниците. След всеки триминутен разговор отбелязвате с да или не дали бихте искали отново да говорите с дадения участник, без той да види. След това организаторите преглеждат картончетата. Когато вие сте отбелязали някого с "да" и той е направил същото, на следващия ден организаторите ви изпращат неговите координати. Така може да се окаже, че имате повече от една допълнителна среща, а защо не и десет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене