Георги Милков и Георги Любенов са носителите на наградата за качествена журналистика "Димитър Цонев"

Георги Любенов, до него е дъщерята на Димитър Цонев- Деси, Димитър Цонев- младши, който е основател на фондацията и Георги Милков (от ляво на дясно)

Журналистът от "24 часа" Георги Милков получи тазгодишната награда за качествена журналистика от Фондация "Димитър Цонев". Другият носител на отличието е Георги Любенов от БНТ. 

"Приемам тази награда не просто като някакъв плакет, а като нещо ценно, което трябва човек да приеме с благодарност и с достойнство, защото Димитър Цонев беше преди всичко добър човек, а след това добър журналист", каза Георги Милков. Наградата му бе връчена от съветника на здравния министър Аркади Шарков. "Не съм имал удоволствието и щастието да работя с Митко. През 1991 година имам ясни спомени, че като архетип и журналистически образ в крехкото си съзнание, гледах Питър Арнет по Си Ен Ен и Димитър Цонев по БНТ. За мен през всичките тези години той си остана достоен пример за подражание", си спомня Георги Милков. 

Аркади Шарков връчи наградата на Георги Милков
Аркади Шарков връчи наградата на Георги Милков

Фондацията връчи за шеста поредна година призовете за качествена журналистика. 

"Всички до Митко знаете и помните всяка негова стъпка в желанието в професията той да остави образа такъв, какъвто го вижда той. А това в професията става все по-трудно, защото паметта е най-важна. Споменът за това какво той правеше - човешкото, ведро, незлобливо, неконфликтно, незлостно лице на българската журналистика", каза Георги Любенов, след като дъщерята на Димитър Цонев - Деси, му връчи наградата. Тя му пожела да стане и следващият директор на БНТ. По думите на Георги Любенов Димитър Цонев е бил "балансираният, усмихнат, умен, точен журналист, който показва другата страна на журналистиката, както и с "памук да вади от всеки свой събеседник". 

Деси Цонева връчи наградата на Георги Любенов
Деси Цонева връчи наградата на Георги Любенов

Фондация "Димитър Цонев" е създадена в подкрепа на журналистиката и кадрите, които искат развитие в сферата на медиите. Тази година членовете на фондацията са били напълно единодушни в избора за наградените журналисти.  

Членовете на фондация "Димитър Цонев" с наградените журналисти
Членовете на фондация "Димитър Цонев" с наградените журналисти

"Изключително съм радостен, че тези награди се превърнаха в традиция", каза основателят на фондацията Димитър Цонев -младши. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене