Монахът пианист Авел ще свири в зала 1 на НДК през март догодина

Монах Авел

Монахът пианист Авел ще направи първия си самостоятелен концерт в България. Той ще свири у нас в зала 1 на НДК на 12 март. А след това ще излезе и пред варненската публика на 16 март във Фестивален и конгресен център. 

В училище, носещият сега името монах Авел е добър математик и пианист. За да се развива като музикант завършва държавната консерватория „Николай Андреевич Римски-Корсаков" в Санкт Петербург. Но вместо да продължи на голямата сцена, той тръгва в съвсем различна посока и се посвещава на Бог. Следват седем години в Светогорския манастир "Дохиар". Следват нови три години в "Северния Атон" - руския средновековен Валаамски манастир.

От този духовен оазис започва и активната концертна дейност на монах Авел. За да прославя Бог чрез виртуозните си пръсти и да насажда любовта в човешките сърца, той започва да свири. В ютюб в момента той има 290 хил. последователи и по 4 млн. гледания. А по време на двата му концерта у нас догодина той ще изпълни произведения на различни творци от Бах до наши дни. Интересен факт е, че всъщност той никога не е свирил в зала пред публика, извън манастира, изпълненията му досега са гледани само в музикалните платформи. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене