Забранената жена

По време на езиков курс в Англия младата швейцарка Верена среща привлекателния арабски студент Халид. Двамата се влюбват безумно и след завършването на курса контактуват само чрез писма поне година от родината си до следващата си среща.

Следват други срещи, раздели, писма, но Верена така и не разбира години наред какво точно е намерението на любимия й. А той така и не й казва каква е причината да отлага обвързването им, за да не изгуби любовта на живота си. А именно - връзката им трябва да остане тайна, защото Халид е принц на Дубай и принадлежи към една от седемте фамилии, които управляват Обединените арабски емирства. Защото един арабски принц може да се ожени само за определената от родителите му жена. И защото Верена е забранена за него жена.
В крайна сметка тя узнава ситуацията, но не може да превъзмогне евентуална раздяла с Халид и се примирява с това да се крие и да бъде крита. След години на тайни срещи в Гърция, Египет, Саудитска Арабия двамата влюбени решават да се опълчат срещу вековните закони на рода. Но съдбата им е предначертала друг път...
Тази книга не е само една лична история. Тя вдига завесата над порядките и отношенията в най-богатата държава в света - Обединените арабски емирства.

Преди и след..
Верена Вермут е родена през 1956 г. в Дитикон, Швейцария, в момента живее близо до Цюрих. Преди да се срещне с шейх Халид тя посещава училището за приложни изкуства в Цюрих и се дипломира отлично като дизайнер на витрини. След което, търсейки себе си - като почти всеки един млад човек, се отправя с приятеля си на 6-месечно културно пътуване през Андалусия, Северна Африка и Османската империя. Решава, че е време да вземе живота си в ръце, прекратява преждевременно странстването си и се прибира вкъщи. Започва работа като декоратор на свободна практика и отваря дори собствен бутик. Сред приятелите ѝ се нареждат немския писател Петер Хайм и актрисата Рут Шмидхаузер, при която Вермут неочаквано среща Патриша Хайсмит. След тази среща на Верена ѝ става ясно какво значение има владеенето на английски език. И така, на 23 години тя закрива бизнеса си в Аскона и се мести в южна Англия, където записва 3-месечен интензивен курс по английски език. Там тя среща шейх Халид и оттам започва историята й.

От 1995 Верена Вермут е женена за швейцарец, който я поощрява и подкрепя да напише книга за живота си. А награденият с Оскар за чуждоезичен филм продуцент Андреас Барайс се е заел в момента с екранизирането на биграфията. Филмът се очаква да излезе в началото на следващата година. И книгата и филмът излизат с изричното съгласие на шейх Халид.

Издателство Емас


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене