Токсините в организма допринасят за затлъстяване

Д-р Марк Хаймън авторът на ремолюционната диета "Ултраметаболизъм" подчертава, че причина за увеличаването на теглото, могат да се окажат и множеството възпаления в тялото.

Трябва да откриете кои фактори увеличават възпаленията и да ги отстраните. Важно е и да настроите гените да изключат сигналите за възпаление. Ще го постигнете като приемате полезни мазнини, черен шоколад (с поне 70 % съдържание на какао), зеленчуци и плодове. Не бива да прекалявате с храни, които предизвикват алергии като пшеницата, млечните продукти, яйцата, зърнените храни, соята и фъстъците. И ако се докаже алергия към някой от тези продукти, да го изключите изцяло от менюто си.
Д-р Хаймън съветва да си направите тест за чувствителност към храни, както и тест за непоносимост към глутен.

Той подчертава, че токсините в организма ни допринасят за затлъстяването. За да пречистите организма си е добре да ядете органична храна и да пиете филтрирана вода, да не се излагате прекалено много на слънце и ренгенови лъчи, да не пушите, да използвате въздушни филтри, да намалите използването на химикали в дома си, да сведете до минимум електромагнитната радиация.

Ако намалите окислените молекули в организма си, ще подобрите здравето си и ще намалите теглото си, да не говорим за намаляването на бръчките. Важно е никога да не преяждате, защото излишните калории допринасят за оксидативния стрес; да избягвате храните, печени на въглища; да намалите захарта и рафинираните въглехидрати; да не приемате големи количества алкохол, да спортувате умерено и да спите поне по 7-8 часа на нощ. Приемайте броколи, брюкселско зеле, карфиол, зелен чай, рукола, кориандър, артишок, чесън, нар, какао.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене