Ниско въглехидратна диета

Ниско въглехидратна диета е система на хранене, предназначена за топене на мазнини. Резултатите не се постигат много бързо, но са трайни. За максимален ефект трябва да спазвате режима няколко месеца. Хубавото при него е, че не се чувствате изтощени като при стресиращите диети само на плодове. Когато е намален приемът на въглехидрати, организмът започва да разрушава запасите си от мазнини.

Важно при този режим е да ядете достатъчно. Ако се лишавате и не приемате достатъчно калории, метаболизмът ви ще се забави. Точно обратното - ако се храните по пет пъти на ден с подходящите храни и в достатъчно количество, метаболизмът ви ще се усили.

Желателно е да хапвате по-често и повече от три пъти на ден. Идеалният вариант е малки порции през 2-3 часа. На всяко хранене е добре да приемате белтъчини. Малко количество въглехидрати се разрешава на закуска или на обед, но не и вечер. Не яжте нищо поне два часа преди лягане.

Въглехидратите се свеждат до минимум и е добре да си ги набавяте предимно от пълнозърнест хляб, овесени ядки, картофи или грах.

Не забравяйте да приготвяте месото без мазнина. Зеленчуците ако можете консумирайте сурови или ги приготвяйте на пара.

Не прекалявайте с яйцата, защото може да натоварите бъбреците и черния си дроб. В никакъв случай не яжте повече от две яйца на ден. Важно е да пиете достатъчно количество вода, поне по литър и половина на ден.

Може да ядете: постни меса, дреболии, всякакви риби, всички морски дарове, всички птици без кожата, яйца, обезмаслени млечни продукти, домати, краставици, репички, спанак, праз, зелен фасул, зеле, гъби, целина, всякакви салати, салатено цвекло, патладжани, тиквички, чушки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 трика, за които косата ще ни благодари
Подкаст: Донка Ангъчева сяда пред пианото на 5 г., на 10 свири с Пловдивската филхармония
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление

Напишете дума/думи за търсене