Кое е подходящото облекло за сватба

Основното правило е в никакъв случай да не са облечени в бяло или черно. В краен случай една малка черна рокля с подходящите бижута или шал, би могла да се приеме, но все пак по стандарт черното е забранен цвят. Повече от ясно е защо бялото не е препоръчително - нека оставим булката да бъде само една.

Първото нещо, от което трябва да се ръководите при избора си на облекло за сватба, е стилът на празненството, което са избрали младоженците. От значение е на каква сватба сте поканени - на открито, следобедна, вечерна, официална или нетрадиционна.

Винаги се съобразявайте с това къде и кога ще се проведе тя. Едно следобедно тържество предполага по-светли тонове на дрехите, по-лек грим и по-скромно облекло, докато при вечерна сватба може да си позволите по-силен грим и дрехи в по-тъмни цветове.

Имайте предвид и как ще са облечени младоженците. Не бива да сте по-официални от самите тях. Ако знаете, че те ще са малко по-неглиже, вие в никакъв случай не се явявайте на празника с прекалено официална рокля. Но дори и да отивате на изискана сватба, пак не прекалявайте с кипренето. В никакъв случай балната рокля не е подходяща, освен, естествено, ако не отивате на венчавката на някой принц.

Не бива и да сте в прекалено строг костюм. Това не е бизнес среща, а празненство, така че забравете за прекалено затворените сака, сивите поли и белите ризи.

От друга страна дори и да не си падате по сватбите и да не обичате да се обличате официално, не можете да си позволите да отидете спортно облечени. Все пак трябва да проявите своето уважение към младоженците и ако те са официални и вие трябва да сте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 трика, за които косата ще ни благодари
Подкаст: Донка Ангъчева сяда пред пианото на 5 г., на 10 свири с Пловдивската филхармония
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление

Напишете дума/думи за търсене