Лицето на Здравко от "Ритон" е гладко като самолетна писта

Актрисата в дует с Марги Хранова

На концерта на Иска Радева

Веселин Маринов, дует "Ритон", Маргарита Хранова, Искра Радева и Орлин Горанов шашнаха публиката с нови парчета и визия

Никакво отстъпление назад. Златните звезди на бг естрадата показаха, че са в крак с модните тенденции и няма да се дадат на по-младите си колеги. Веселин Маринов, дует "Ритон", Маргарита Хранова и Орлин Горанов демонстрираха младежка визия и страхотни нови парчета.

Искра Радева запали коледните звезди
Искра Радева запали коледните звезди
Жаклин Таракчи се поизпоти на парче на Уитни Хюстън
Жаклин Таракчи се поизпоти на парче на Уитни Хюстън
Щерката на Искра Радева я аплодира от първия ред
Щерката на Искра Радева я аплодира от първия ред

Това се случи, след като за 28 път именитата актриса Искра Радева запали светлините и "отвърза" мощната акустика в зала 1 на НДК за коледния концерт с първите гласове на българската естрада и поп. Този път дрескодът на водещата и на някои от участниците бе: ламе и пайети. Самата Радева се изкачи царствено на сцената в сиворозова лъщяща рокля, придаваща на удивителната й за възрастта фигура силуета на русалка. А Красимир Аврамов се бе изхитрил да постави сребристи пайети на коленете си и това заблуди зрителите от по-задните редове, че Човека глас е с наколенки заради контузия. Тенор алтино №1 на родината обаче доказа, че е в топформа, а новото му парче, диско римейк на прочутото "Пароле, пароле" на Далида и Ален Делон, накара публиката да заподскача на място.

Орлин Горанов бе еталон за стил
Орлин Горанов бе еталон за стил
Гласът на Деси Добрева отнася в космоса
Гласът на Деси Добрева отнася в космоса
Дует "Ритон" са символ на вечната младост
Дует "Ритон" са символ на вечната младост

На златистото ламе с кринолин, подчертаващо талията й на оса, бе заложила Деси Добрева. Тя закова зрителите със съвършения си професионализъм, включващ суперобраност на сценичните движения, и то до такава степен, че по-младите в залата се питаха да не би да е "командвана" от изкуствен интелект.

Въпреки слабостта на всички генерации у нас към триумфаторите в музикалните тв формати Жаклин Таракчи, накипрена в тревист тоалет, надскочи лимита на паузите в парчето на Уитни Хюстън, но вече увлечените в предпразничното настроение зрители й го простиха.

Голямата изненада на събитието се оказа новият подход: познати изпълнители с нови песни на нов глас. Досега дори най-верните фенове на поп и естрадните ни ветерани бяха свикнали, че ще им поднесат леко притоплени златни, но стари хитове. Сега обаче се случи чудо: и Веселин Маринов, и дует "Ритон", и Маргарита Хранова, и Орлин Горанов ошашавиха стари и млади в залата с последните си парчета. Вероятно, за да ознаменува тази нова тенденция и да покаже как златните бг гласове не само се завръщат, но и са способни на нова музикална експанзия.

Орлин Горанов бе избрал ултрастилен черен костюм, съчетан с бяла риза и малка червена кърпичка в горното джобче на сакото. Ефектът бе убийствен, както и от самата му нова песен, изпълнена сякаш от един реновиран певец, не само запазил уникалния си глас, но и добавил още по-силни щрихи към него. Едно към едно повтори този сюрприз и Маргарита Хранова. Също в зелено, само че пончо, сопрано №1 на родната поп музика представи прясно-прясно баладично парче на композитора Младен Македонски, при това по такъв начин, какъвто не бе показвала дори в славните си младини.

Въпреки че закриха бляскавата във всякакъв смисъл вечер, дует "Ритон" не бяха последни по подготвените за феновете си сюрпризи, и то в диапазон от глава до пети. Изненада №1 бе лидирането на мъжката част на дуета в подобренията на визията. Лицето на Здравко бе гладко като самолетна писта и с лека бебешка напомпаност, недвусмислено говорещи, че певецът е ходил на разкрасителни процедури. И двамата житейски и певчески партньори бяха вталени, но с вкус, след като в мрежата коментатори бяха взели на подбив поналялата се снага на Здравко. Неговата половинка Катя, която можеше да засрами и 20-годишните си колежки с изваяното си тяло в тъмнозелен кринолин, бе оставила от "предишния живот" само черната перука ала Мирей Матийо. "Ритон" не останаха по-назад от наборите си на сцената, изпълнявайки песни от новия си албум, умело редувайки ги със своите познати шлагери.

Публиката е в екстаз от Веселин Маринов
Публиката е в екстаз от Веселин Маринов
Кошница с цветя от президента Румен Радев
Кошница с цветя от президента Румен Радев

Близо 30-годишните заслуги на Искра Радева този коледен празник на бг естрадата да се състои, бяха оценени от президента Румен Радев с поздравителен адрес и огромна кошница цветя, качена на сцената от другото конферансие на вечерта - Драго Драганов. Тв водещият изпя сръбската класика "Адио" с баритон, съперничещ дори на музикалните звезди.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене