Как да направите впечатление в нова компания

Когато отиваме в нова компания или сме поканени на гости, където не познаваме почти никого, е много важно първото впечатление, което ще създадем.

Много важен е външният вид. Не случайно се казва, че по него посрещат. Ако знаете къде ще се събира компанията, се облечете подходящо според мястото. Не е едно и също дали отивате в изискан ресторант, в бар или в пицария.

Още с начина, по който се представяте, създавате впечатление за себе си. Кажете името си високо и ясно, за да не трябва да повтаряте.

Когато се здрависвате, недейте само вяло да подавате ръка. Ръкостискането трябва нито да е прекалено силно, нито прекалено безлично.

Недейте да взимате думата веднага. Оставете си десетина минути да прецените компанията. Не се натрапвайте. Не започвайте веднага да ги прекъсвате само и само, за да ги накарате да ви забележат.

Когато изразявате своето мнение, избягвайте да използвате неясни думи или чуждици. Освен ако, разбира се, не се намирате в професорска среда.

Недейте да искате да убедите всички в собствената си позиция. Когато сте на различно мнение, вместо да се карате с другите, споделете своята гледна точка, но приемете и чуждата.

Усмихвайте се. Това е най-лесният начин да привлечете внимание. Недейте, разбира се, и да прекалявате.

Изслушвайте събеседниците си. Ако сте задали въпрос, изчакайте да ви отговорят, преди да зададете следващия. И все пак не прекалявайте с въпросите. Другите не трябва да се чувстват, все едно са на разпит.

Не изпадайте в противоположната крайност да говорите само за себе си. Интересувайте се и от околните, но без да прекалявате. Не се опитвайте да станете център на внимание. Ако само вие разказвате интересни неща или подхвърляте шегички, рискувате вместо да ви харесат, просто да отегчите другите.



ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене