Ивайло Захариев: Ще се прави филмова копродукция между България и Турция

Даяна Ханджиева, Ивайло Захариев, Силивя Петкова и Евгени Генчев. 
Снимки: Личен архив

Вече е планирана копродукция между България и Турция, обяви актьорът Ивайло Захариев пред “24 часа”.  Не е ясно обаче дали става въпрос за филм, сериал или друг проект. На този етап Захариев не може да издаде повече информация. Той е част от кампанията за търговско и културно сътрудничество между двете държави.

Актьорите Ники Станоев, Силвия Петкова, Любомир Ковачев и наскоро станалата майка на малкия Антони - Даяна Ханджиева, както и самият Захариев, бяха част от българо-турския филмов и медиен форум, който се състоя в четвъртък в София.

На срещата присъстваха още Евгени Генчев, Крис Ненков, продуцентски къщи и филмови студиа. 

Форумът, подкрепен от гилдията на българските продуценти, представи презентации за турското и българското кино. Целта му е да стимулира търговското и културното сътрудничество между двата съседни народа.

Събитието бе организирано от българо-турската търговска индустриална камара и успя да привлече вниманието на известни български актьори, режисьори и представители на продуцентски компании от Турция.

Инициативата ще продължи и през следващите месеци с участието на още три балкански държави, което обещава да разшири обхвата на дейността и цели да укрепи връзките между кинематографичните общности в региона.

Актьори, режисьори и продуценти се събраха на българо-турския форум за културно и търговско сътрудничество между България и Турция.
Актьори, режисьори и продуценти се събраха на българо-турския форум за културно и търговско сътрудничество между България и Турция.
Силвия Петкова и Ники Станоев
Силвия Петкова и Ники Станоев

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене