Победителят в "Хелс Кичън" Реджеп продава мечтаните си ресторанти, развива улична кухня

Прецаках коронавируса и сега не ме е страх от нова пандемия, казва кулинарят

"COVID ме прецака, но аз го надхитрих. Пандемията ме принуди да продам голямата си мечта - ресторантите. За малко се депресирах, но после се взех в ръце и започнах да развивам улична кухня." Това заяви пред "България Днес" победителят в "Хелс Кичън" Реджеп Бадев.

Роденият у нас, но израснал в Италия готвач спечели 3-ти сезон на кулинарното предаване "Хелс Кичън". Известен с голямото си самочувствие и завидни умения в кухнята, Бадев грабна наградата от 100 хил. лв. Благодарение на спечелените пари Реджеп сбъдна две от мечтите си - отвори свой ресторант и се завърна в България. Първенец в списъка му бе кокетна пицария в Пловдив. Година по-късно топкулинарят се разписа и с огромен ресторант с градина и в столицата. Изначално всичко вървяло по вода, но с настъпването на COVID бизнесът на Бадев не издържал и виртуозният готвач бил принуден да продаде заведенията си.

"Беше ми много тежко да взема това решение. Умирах от мъка, защото да имам собствен ресторант мечтаех от дете. Вложих всичките си средства, усилия и енергия. Ставах в 5 часа всеки ден, за да избирам продуктите, с които работех през деня, но нищо от това не помогна. Пандемията за отрицателно време погуби бизнеса ми", разказа пред вестника Реджеп.

Благодарение на непримиримия си нрав победителят в "Адската кухня" бързо се взима в ръце и надхитрява COVID, създавайки мобилна кухня.

"Прецаках коронавируса и сега не ме е страх от нова пандемия. Каквото и да стане, вече се специализирам в уличната кухня, готвя на открито и никакви ограничения не могат да ме спрат. Обикалям с мобилната си кухня навсякъде, но най-често съм в Пловдив. Сега внасям италиански нотки и коледно настроение на столичен базар", заяви Бадев.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене