Защо Мерил Стрийп не била желана в "Дяволът носи Прада"?

Мерил Стрийп Кадър: youtube

Вече е почти невъзможно да си представим "Дяволът носи Прада" без бравурното превъплъщение на Мерил Стрийп в ролята на ледената редакторка на модно списание Миранда Пристли.

Но трикратната носителка на "Оскар" почти не получава ролята за филма, споделя продуцентът му Уенди Финерман в подкаста "Hollywood Gold", цитиран от ДирБГ

"И относно Мерил - хората си мислеха, че сме луди. Обаждаха се и ми заявяваха, че тя не е била изобщо забавна", казва Финерман пред водещата Даниела Таплин Лундберг. "Но им казах - напраотив, тя е забавна, а те не са прави, просто ролята, в която се превъплъщава е по-различна", добавя Уенди.

Преди 2006 г., когато излиза "Дяволът носи Прада", Стрийп е призната за предимно драматична актриса, известна с наградените си с "Оскар" роли в "Изборът на Софи" и "Крамър срещу Крамър". В крайна сметка тя получава още една номинация за "Оскар" за изпълнението си на ролята на Миранда Пристли, редакторката, която вдъхва ужас на служителите си, включително и на асистентките си, в които се превъплъщават актрисите Ан Хатауей и Емили Блънт.

Героинята, създадена първоначално от Лорън Уайсбъргър в едноименния ѝ роман от 2003 г., е вдъхновена от редакторката на Vogue Анна Уинтур. "Мисля, че да изберем Стрийп бе част от забавлението - очакваме неочакваното", добавя Финерман, като си спомня за процеса на работа с легендарната звезда.

"Тя остана в образа си през цялото време. Много ясно показа, че прави своите избори и се придържа към тях", споделя още Финерман и добавя, че Мерил е избрала да бъде със станалата емблематична сива перука за ролята, въпреки че студиото е имало "някои резерви към нея". "Но за нея това беше различен свят", признава продуцентът, тъй като по онова време Стрийп е известна с по-сериозните си изпълнения, включително в "Изборът на Софи", "Извън Африка", "Едно истинско нещо" и "Музика на сърцето". В крайна сметка всичко се получава, тъй като Стрийп получава своята номинация за "Оскар" за най-добра главна женска роля за изпълнението си на взискателен главен редактор на списание за висша мода.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене