Световната премиера на "Клетниците" събра куп звезди в Лондон

Хю Джакман, Ръсел Кроу, Ан Хатауей и Аманда Сейфрид бяха част от грандиозното събитие с над 3 000 гости

Премиерата на мегапродукцията "Клетниците" събра на червения килим част от най-големите имена в света на киното. Редом до режисьора Том Хупър, добил популярност с „Речта на краля", на сцената застанаха легендарните Хю Джакман и Ръсел Кроу, както и актрисите в главните женски роли Ан Хатауей и Аманда Сейфрид. Към звездния актьорски квартет се присъединиха още Саша Барън Коен, Хелена Бонъм Картър и младият талант Еди Редмейн, познат у нас от „Моята седмица с Мерилин" и ТВ сериала „Устоите на Земята".
По време на премиерата участниците в продукцията споделиха своите впечатления за филма и участието си в него. Хю Джакман и Ан Хатауей, които се въплъщават в трагичните роли съответно на Жан Валжан и Фантин, се подлагат на физически промени за участието си във филма. Освен, че се разделят с доста килограми, за да пресъздадат поверените им образи, те жертват и косата си. Въпреки че се налага да свали почти 12 килограма за ролята си на работничка във фабрика, превърнала се по неволя в проститутка, на събитието актрисата споделя, че включването й във филма за нея е „сбъдната мечта". Хю Джакман определя изживяването като „истиснко емоционално, физическо и умствено предизвикателство".
Ръсел Кроу споделя, че за него това е силен и изключително труден проект. Според актьора едно от най-големите предизвикателства е свързано с решението на отличения с „Оскар" режисьор Том Хупър всички песни във филма да се пеят на живо пред камерата по време на снимките, вместо гласовете да бъдат записвани предварително в студио. „Реших, че само така ще мога да направя изживяването наистина емоционално и въздействащо", коментира режисьорът.

Историята пресъздава драматичните събития във Франция от началото на XIX век, пречупени през личните преживявания на няколко трагични героя, принудени да се справят с жестоката действителност по това време. Това е разказ за разбити мечти, несподелена любов, страст, саможертва и изкупление. В неговата интерпретация се включват разнолики герои, които представят различните лица на любовта и омразата, прошката и отмъщението.

Премиерата у нас ще бъде на 01 февруари 2013 година.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене