Инфлуенсърката Киара Ферани през сълзи: Сгреших, ще даря 1 млн.евро на болницата в Торино

Ферани в обръщението си, в което се разкайва за грешката

Италианската инфлуенсърка се разкая, че спечелила от промоция на коледни сладкиши за благотворителност

Най-популярната модна инфлуенсърка света Киара Ферани обяви, че ще дари 1 млн.евро на детската болница в Торино. Италианката, която има близо 30 млн. последователи в инстаграм, направи прочувствено видеообръщение, в което със сълзи на очи призна, че е сгрешила. Тя каза това дни, след като стана ясно, че италианската Служба за защита на конкуренцията и пазара ще глоби нейни фирми с над 1 млн.евро за подвеждаща реклама.

Според властите те заблудили потребителите, че купувайки „маркови" коледни сладкиши пандоро „Балоко"с името на Ферани на цена от 9, вместо 3 евро, щели да дарят средства за болницата „Реджина Маргерита" в Торино. Дарение от 50 хил.евро обаче било направено месеци по-рано от „Балоко", а фирмите на Ферани прибрали за себе си печалбите от 1 млн.евро от продажбите на скъпите сладкиши.

Фактът, който стана известен тези дни, предизвика много полемики в Италия, в това число и от страна на премиера Джорджа Мелони. Тя критикува на партиен митинг „инфлуенсърите, които правят промоция на скъпи козунаци, подвеждайки, че правят благотворителност, а след това надценката служи само за плащането на хонорарите им". Асоциацията за защита на потребителите в Италия обяви, че е внесла оплаквания в 104 прокуратури в страната за извършена предполагаема измама от страна на фирмите на Ферани.

Самата Киара каза във видео в инстаграм, на което е без обичайния си грим и е скромно облечена, че винаги е била убедена, „че имащите повече късмет в живота имат и моралната отговорност да правят добро.На това учим децата си. Учим ги и на това, че може да се сгреши, и че когато това се случи, трябва да го признаеш, а ако е възможно – да поправиш грешката си и да си вземеш урок".

С треперещ от вълнение глас родената в град Кремона 36-годишна италианка се извини за случилото се и каза, че ще дари 1 млн.евро на болницата за лечението на болните деца. Киара допълни, че прави това публично, защото си дала сметка, че направила грешка в комуникацията, и че си взела поука за бъдещето,че благотворителността трябва да се отделя изцяло от търговската дейност. „Защото дори крайната ти цел да е била добра,ако не си контролирал достатъчно комуникацията, може да се стигне до недоразумения".

Детската болница в Торино изрази задоволство от факта, че ще получи средства за болните си деца, докато Асоциацията на потребителите определи сълзите на Ферани като „срамни и крокодилски и имащи за цел да измият публичния й имидж след наложената глоба".

Известният рапър Федец, съпруг на Киара Ферани, защити жена си, обръщайки се към премиера Джорджа Мелони: „Известно ли ви е членове на вашето правителство, някои от които се разследват за тежки престъпления, да искат прошка, когато направят грешка и да плащат от джоба си за нея?"

През 2022 г. фирмите на Киара Ферани са спечелили 14,2 млн.евро,или почти двойно повече от предишната година.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене