“Здравей, красавице” – романът, по който Барак и Мишел Обама правят сериал, излиза на български

Издателска къща “Хермес” подготвя интригуващи заглавия за 2024 г.

Интересни заглавия от обичани български и чужди автори обещава издателство “Хермес” през 2024 г. Предвидени са книги на Джоджо Мойс, Жозе Родригеш душ Сантуш, Александра Маринина, Мануела Инуса, Джени Хейл, Лусинда Райли, Томас Ериксон, Неда Антонова, Александър Секулов и др.

В селекцията на “Хермес” попадат и бестселърови заглавия от нови автори като Ан Наполитано. През 2024 г. ще излязат книгите ѝ “Скъпи Едуард” и “Здравей, красавице”.

“Скъпи Едуард” се появява на пазара през 2020 г. и оглавява класациите. До този момент правата за превод на книгата са продадени на 26 езика, а в началото на годината се появи и минисериал на Apple по романа с участието на Кони Бритън. Тази трогателна, жизнеутвърждаваща история ни напомня да ценим всеки миг и че човек може да открива красотата и смисъла на живота дори след като е изгубил всичко.

“Здравей, красавице” излиза на американския пазар в началото на годината и се превръща във фаворит и на критиката, и на читателите.

Обявена е за книга на годината на “Ню Йорк Таймс Бук Ревю”, “Вашингтон Пост”, “Тайм”, “Вог”, “Ню Йорк Пост” и “Харпърс Базар”. Заема второ място в категорията “Най-добър роман” на престижните награди на Goodreads с над 60 000 читателски гласа. Продуцентската компания на Мишел и Барак Обама е закупила правата за телевизионната адаптация на романа, сериалът се очаква по Netflix.

Сред акцентите на “Хермес” за 2024 г. се нарежда и бестселърът “Двайсет години по-късно” от Чарли Донли. Той е автор на девет романа в американските класации за най-продавани книги. Характерни за стила му са динамиката и непредвидимите сюжети. Според Publishers Weekly той е напът да се превърне в едно от големите имена в света на съспенса.

“Италианската балерина” от Сорая Лейн е бестселър на “Амазон” и до този момент правата са продадени на 14 езика. На български ще излезе през пролетта.

В началото на 2024 г. “Хермес” ще издаде хитовото заглавие “Заяви намеренията си” от Рокси Нафуси. В този наръчник авторката - консултант по личностно развитие и наричана “кралицата на манифестирането”, показва как в само седем лесни стъпки да постигнете мечтите си.

През 2024 г. ще излезе и “Заобиколени от енергийни вампири”. В книгата Томас Ериксон, автор на световния бестселър “Забиколени от идиоти”, описва различните видове енергийни вампири и предлага лесни техники за преодоляване на изтощителните контакти.

Сборникът “Смок свири на върба” е посветен на 100-годишнината от рождението на писателя Георги Божинов. Повечето разкази не са публикувани в книга, печатани са в литературни списания и алманаси. Писани са в различни периоди – от 1937 г. до края на 90-те. И всички те показват, че писателят сякаш се е родил в монолитен, завършен вид и никакви литературни или социални повеи и “стилове” не са успели да го отклонят нанякъде или да променят неговия вкус. А той е вкусът на България – на горите ѝ, на селата ѝ, на хората ѝ, на летата и зимите ѝ – малко горчив вкус, но упойващ.

“Хермес” ще предложи също заглавия на Джеймс Патерсън, Нора Робъртс, Сандра Браун, Кристина Кампос, Елси Силвър, Джейн Ан Кренц, Щефани Щал, Лилия Старева и др.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление
Костов и неговите пристрастия извън страстта му към “24 часа”

Напишете дума/думи за търсене