Наследниците на Ейми Уайнхаус искат 924 хил. щатски долара от приятелите й в дело

Ейми Уайнхаус КАДЪР: Инстаграм/Официален профил

Наследниците на Ейми Уайнхаус съди две приятелки на покойната певица за повече от 924 хил. щатски долара (730 хил. британски лири) заради твърдения, че са спечелили от продажбата на личното й имущество на търг, предаде ДПА, като цитира съдебен документ.

Бащата на звездата Мич Уайнхаус, който отговоря за имуществото на дъщеря си, заведе дело срещу Наоми Пари и Катрина Гурлeй във Висшия съд в Лондон.

В съдебния документ се твърди, че двете жени са изпратили "различни предмети, притежавани от Ейми през живота й" за продажба на два търга, проведени през 2021 г. и тази година.

Твърди се, че като са дали предметите аукцион "от свое име и за своя сметка", те са "превърнали" собствеността на покойната изпълнителка "в своя собствена употреба".

Наследниците на певицата искат от Пари обезщетение в размер на 534 192,90 британски лири, като същевременно претендират за сумата от 198 041,07 британски лири от Гурлей.

В изявление, публикувано за първи път от говорител на наследниците миналия месец, се казва: "През 2021 г. бяха продадени на търг предмети от живота и кариерата й, като 30% от приходите отидоха за фондация "Ейми Уайнхаус". Две лица продадоха редица предмети на този аукцион и задържаха приходите: всички предмети бяха свързани с Ейми".

Според изявлението тази година те са предложили на търг още предмети, свързани с Ейми, като от двата аукциона всяка е получила шестцифрена сума. Наследниците й искат да знаят как двете жени са се сдобили с тези предмети, но не са получили задоволителни отговори. В резултат на това е заведено делото, за да се изясни въпросът. 

Фондацията "Ейми Уайнхаус" ще има пряка полза, ако парите бъдат възстановени, пише БТА. 

Певицата почина през 2011 г. на 27-годишна възраст. След две разследвания беше установено, че причината за смъртта й е алкохолно отравяне.

Албумът на Ейми Уайнхаус Back To Black от 2006 г. я превърна в международна звезда и спечели пет награди "Грами", включително за запис и песен на годината за Rehab, припомня ДПА.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене