Хасан и Ибрахим уморени, излизат в дълга ваканция

Близнаците учат в консерватория в Нидерландия / Снимки: Личен архив

Близнаците отказали участия на Коледа и Нова година, искат да със семейството си 

На 20 дни ваканция ще се насладят най-добрите млади пианисти у нас Хасан и Ибрахим.

В началото на тази седмица клавирните виртуози са се завърнали от Нидерландия, където учат в музикалната консерватория в Маастрихт, и ще останат в България до 8 януари. Почивката е рекордно дълга за талантливите музиканти, които държат високо професионално ниво с дълги часове упражнения всеки ден и голям брой професионални ангажименти на турнета и музикални конкурси.

Хасан и Ибрахим имаха успешна година
Хасан и Ибрахим имаха успешна година

"Синовете ми казаха: "Тази година искаме да си починем поне на празниците". Това беше причината да откажем всички покани за участия на Коледа и Нова година. Имаше интерес към тях от няколко места, но Хасан и Ибрахим прецениха, че искат да бъдат на празниците със семейството", заяви пред "България Днес" техният баща Денис Игнатов.

Денис е горд с постиженията на талантливите си синове
Денис е горд с постиженията на талантливите си синове

Голямата цел през следващата година пред близнаците е да продължат успешно образованието си с отлични резултати на изпитите и да вземат участие в престижни музикални конкурси.

"В процес сме на търсене на фестивали, в които да се изявят. Хасан и Ибрахим имат нужда да трупат популярност на световната сцена и да сбъднат мечтата си да станат едни от най-добрите пианисти в цял свят. Настъпването на COVID и пандемията временно забави плановете им, но това няма да ги спре и отново ще вървят смело към върха. Вярвам, че ще успеят да постигнат мечтите си", добави таткото на талантливите момчета, които преди седмица навършиха 20 години.

Успехите на пианистите през миналата година не бяха никак малко. Хасан и Ибрахим влязоха в топ 10 на най-добрите пианисти в света. Клавирните виртуози бяха избрани сред най-добрите на престижния музикален конкурс Etoiles du piano във френския град Рубе. Близнаците от Шумен намериха място в призовата десетка в конкуренцията на над 350 участници от четири континента - Европа, Азия, Северна Америка и Австралия.

Само в рамките на една година гениалните близнаци направиха две национални турнета в България - едно през пролетта и една в края на ноември и началото на декември. Всичките им изяви бяха пред препълнени зали, продължителните аплодисменти и впечатляващ успех.

С отличен успех братята завършиха първата си година в музикалната консерватория в град Маастрихт. Оценките в Ниската земята са по десетобалната система, като приравнено към българските стандарти близнаците могат да се похвалят с отличен 5,85. И през втората година близнаците нямат проблеми с ученето и с лекота усвояват материала, който им преподават.

Още по-рано през годината близнаците изнесоха изключително успешна поредица от концерти във френската столица Париж. "Организаторите бяха силно впечатлени от момчетата и ги поканиха през следващата година отново да свирят. Плановете са да направят турне във Франция, което мисля, че ще е чудесно за тяхното професионално израстване", завърши Игнатов, който е най-голямата опора на синовете си в професионалния им път.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене