Кейт Уинслет и Камерън Диас във "Ваканцията" по Нова тв, Би Ти Ви изненадва с "Хари Потър"

Кадър от филма "Ваканцията"

Коледните филми - леко наивни, със сладникави сюжети, но винаги романтични и много красиви като визия - са огромна част от киноиндустрията. Те задължително влизат в празничната програма на всяка телевизия, защото по цял свят зрителите обичат да ги гледат, сгушени на дивана с чаша чай или червено вино.

БИ ТИ ВИ

“Коледното приключение на Бетовен” (23.12., 10,00 ч) дава старт на филмовия маратон, който продължава с втората част на любимата анимация “Падингтън” (12,30 ч), където забавното мече ще се впусне във вълнуващо преследване на крадец - майстор на дегизировката.

В 17,00 ч следва романтичната драма за силата на втория шанс “Нощи в Роданте” с участието на Ричард Гиър и Даян Лейн, по едноименния бестселър на автора на “Тетрадката” - Никълъс Спаркс. “Фред Клаус” (20,00 ч) е забавната и трогателна история на брата на Дядо Коледа, а късният филм е “Палави мамчета по Коледа” (22,15 ч).

“Наистина любов” (24.12., 20,00 ч) е класиката, без която Коледа би била невъзможна. Десетте емблематични романтични истории в нея започват два месеца преди Коледа и приключват в навечерието ѝ. Кинолентата събира на едно място звезди като Колин Фърт, Ема Томпсън, Кийра Найтли, Лиъм Нийсън, Хю Грант.

Актьорите от "Наистина любов"
Актьорите от "Наистина любов"

Голямата изненада в ефира на Би Ти Ви е завръщането в телевизионен ефир на легендарната филмова поредица “Хари Потър”, която представя тайнствения свят на магията. На 25, 26, 27 и 30 декември от 16,00 ч ще бъдат излъчени първите четири части от екранизацията на култовия роман на Дж. К. Роулинг - “Хари Потър и Философският камък”, “Хари Потър и Стаята на тайните”, “Хари Потър и Затворникът от Азкабан” и “Хари Потър и Огненият бокал”. На 25 и на 26 декември от 12,30 ще бъдат показани и двете части на игралния филм “Пинокио”.

Би Ти Ви ще излъчи всичките серии на "Хари Потър"
Би Ти Ви ще излъчи всичките серии на "Хари Потър"

Романтичната комедия “Четири Коледи” (25.12., 20,00 ч) е предложението на Би Ти Ви навръх празника. В нея Винс Вон и Рийз Уидърспун влизат в ролите на младоженците Кейт и Брад, чиито родители са разведени и са създали свои отделни семейства. Така къщите, които те трябва да посетят на 25 декември, стават четири. Младоженците трябва да направят и невъзможното, за да поздравят всички за едно денонощие. От 23,00 ч е време за истински “Коледен хит” - романтична история за силата на празничния дух.

Телевизионна премиера за България има фентъзи комедията “8-битова Коледа” (26.12., 20,00 ч). Лентата е своеобразно завръщане към детството и ни пренася в 80-те години на миналия век в Чикаго, където 10-годишният Джейк полага неимоверни усилия, за да се сдобие с най-новата и най-страхотна видеоигра за Коледа. От 23,00 ч следва комедията “Последният влак за Коледа”, която също обещава усмивки и добро настроение.

НОВА ТВ

Старт на коледното забавление още на 23 декември ще даде премиерната лента за необикновения “Клифърд, голямото червено куче” (14,30 ч), а “Ваканцията” на Кейт Уинслет, Камерън Диас, Джъд Лоу и Джак Блек ще стопли сърцата в 16,30 ч. Вечерта ще бъде поверена на Дуейн Джонсън, който ще се превъплъти във “Феята на зъбките” от 20,00 ч.

Романтичният филм “Коледно преследване” (24.12., 12,30 ч) ще направи дебюта си по “Нова”, а в 14,15 ч коледна магия ще подари втората премиера за деня - “В търсене на коледното чудо”.

Най-добрият коледен филм за всички времена - “Сам вкъщи”, влиза в празничната програма на Нова тв с всичките си пет части. Първата ще бъде излъчена на Бъдни вечер от 20,00 ч. В нея осемгодишният Кевин Маккалистър (Маколи Кълкин) ще се превърне в мъжа вкъщи за една нощ, когато семейството му неволно го забравя у дома.

Маколи Кълкин в "Сам вкъщи"
Маколи Кълкин в "Сам вкъщи"

Празничният понеделник започва с “Домът на мис Перигрин за чудати деца” (25.12., 9,30 ч), който ще отведе зрителите на фантастично приключение в таен свят за деца с необичайни сили. Следват премиерният романтичен филм “В Шотландия за Коледа” (14,30 ч), “Баща в излишък” (16,10 ч) и “Сам вкъщи 2” (20,00 ч).

Необикновената история в “Звезден прах” ще бъде разказана на 26 декември в 9,30 ч, а премиерната лента “Книга за Коледа” (12,30 ч) и семейните комедии “Баща в излишък 2” и “Сам вкъщи 3” ще донесат още положителни емоции. В същия ден предстои и премиерната комедия “Круиз в джунглата” - първият от петте филма от специалната селекция, с която “Нова” отбелязва 100-годишнината от създаването на “Дисни”.

Вълшебно преживяване в следващите дни ще подарят още фантастичните ленти “Красавицата и Звяра” (27.12., 20,00 ч), “Цар Лъв” (28.12., 20,00 ч), “Книга за джунглата” (29.12., 20,00 ч) и “101 далматинци” (30.12., 12,30 ч).

БНТ

Много и все хубави детски филми са в програмата на обществената телевизия на 23 декември. Още в 6,15 ще бъде излъчена драматизацията “Приказки на щурчето - кривото пате” на режисьора Съни Сънински. Българският филм “Малка нощна приказка” (6,40 ч) е с участието на Тодор Колев, Димитър Рачков, Мая Новоселска, Стефания Колева и др.

Два епизода от чешкия “Арабела се завръща или Румбурак - крал на света на приказките” ще зарадват малките в 16,00 ч.

Късният филм вече е за възрастните и е под рубриката “Студио Х” - “Мадлен Колинс” (23,15 ч), за жена с двойствен живот, който води в Швейцария и в Париж.

Българският “Госпожа динозавър” (24.12., 8,00 ч) на Рада Москова отново е за децата, които в навечерието на Коледа жадуват за чудеса. Следва чешкият “Думата на краля” (9,20 ч).

“Благуните на живо - още един прекрасен ден” (13,30 ч) е детски театрален спектакъл с музика на Димо Стоянов от П.И.Ф., който е и гласът на чичо Боб в постановката.

Италианският “Аз съм Дядо Коледа” (20,30 ч) разказва на Бъдни вечер за бивш затворник, който нахълтва в дома на добрия старец и постепенно става негов наследник. Следва френският “Парфюмите” от 22,10 ч.

Едни от най-известните ни актьори - Христо Шопов, Юлиан Вергов, Константин Коцев, Любомир Нейков, Никола Рударов, Албена Михова, участват в много хубавия български филм “Коледата е възможна” (25.12., 7,00 ч) на режисьора Христиан Ночев, с който започва програмата на БНТ в празничния ден. После децата ще може да гледат анимационния “Меко казано” на Анри Кулев по приказката на Валери Петров.

Анимацията “Меко казано” на Анри Кулев е по приказката на Валери Петров.
Анимацията “Меко казано” на Анри Кулев е по приказката на Валери Петров.

“Коледа” (12,30 ч) - поредният български филм по БНТ, е по сценарий на Иван Кулеков и Борислав Колев.

Гласа на Радой Ралин, песните му, лириката, сатирата му ще си припомним в документално-музикалния спектакъл “Радой Ралин. Една красива грешка” (16,00 ч). Сценаристи са синът му Кин Стоянов и Кирил Калев.

И още един български шедьовър - “Ти, който си на небето” (22,00 ч), е в празничната програма на БНТ. Филмът на Дочо Боджаков е по сценарий на Виктор Пасков по повестта му “Балада за Георг Хених”.

Програмата ще завърши с американския “Любовна песен за Боби Лонг” (23,40 ч) с участието на Джон Траволта и Скарлет Йохансон.

За 26 декември БНТ е подготвила френските “Времето на тайните” (9,20 ч) и “Селско кабаре” (20,30 ч), както и “Булката на вятъра” (22,20 ч) - копродукция на Великобритания, Германия и Австрия.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене