Научен анализ: В ресторантите, където предлагат хляб и алкохол преди основното, се поръчва повече храна

Научни факти показват, че в ресторантите, които предлагат хляб и алкохол преди основното ястие, се поръчва повече храна. СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Научни факти показват, че в ресторантите, които предлагат хляб и алкохол преди основното ястие, се поръчва повече храна, съобщи "Дейли мейл", цитиран от БТА. Според американския невролог Даниъл Еймин това "предварително" ядене и пиене води до по-труден контрол на мозъка върху количествата.

Ефектът от хляба и алкохола е освобождаването на серотонин. Така хората стават по-щастливи и по-спокойни. Клиентите поръчват повече храна и харчат повече пари в ресторанта, пише Еймин в своя професионален ТикТок акаунт.

Не става въпрос за заговор от страна на ресторантьорите, а за неврология, уточнява той. Фронталният лоб на мозъка е "отговорен" за планирането, разрешаването на проблеми, мотивацията, оценката, социалното поведение, контрола над импулсите. Приемът на хляб води до повишаване на нивата на кръвната захар. Тя, от своя страна, води до освобождаване на серотонин в мозъка и усещане за щастие. Подобен ефект има и консумацията на алкохол. Вследствие на това за индивида става по-трудно да контролира емоциите и желанията си.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Симеон II връчи на Лили Иванова специалния орден "Дамски кръст" (Снимки)
Декемврийски ритуал, който привлича късмет за цялата година
Малки неща, които крадат енергията ни
Спасиха бебе, родено 410 грама
Новата тенис звезда Иван Иванов заведе гаджето си Джеси на биохотел в Алпите

Напишете дума/думи за търсене