Ендер от "Опасно изкушение" пя в София "Бяла роза" и си отиде

Шевал Сам или Ендер Челеби от “Опасно изкушение”

Ролите на Шевал Сам в турските сериали - вдъхновени от личния ѝ живот

На голям концерт заедно с бенда си от 20 музиканти в зала 1 на НДК в София турската певица и актриса Шевал Сам изпя "Бяла роза" освен хитовете си. В програмата се включи и една от екранните ѝ половинки - актьорът, модел и секссимвол Берк Октай или красавецът Чаатай от сериала “Опасно изкушение”.

Шевал си замина от България в буквалния и преносен смисъл, защото по Би Ти Ви Стори мина и последният епизод от сериала "Опасно изкушение"

Актрисата спечели сърцата на милиони зрители, след като изигра екстравагантната Ендер Челеби именно в турската сапунка “Опасно изкушение”. В сериала тя влиза в образа на меркантилна, коварна и зла жена. Понякога добра приятелка, а друг път - опасна изкусителка, интригантка и кариеристка. С черна като въглен коса и леденосини очи. Може би за играта си на високо ниво или пък заради класата, която придава на героинята си, за това свое превъплъщение Шевал печели наградата за най-добра актриса през януари 2020-а.

Сам обаче е сред известните лица на турското висше общество още преди да получи ролята на Ендер Челеби. Тя е дъщеря на прочутата турска певица Леман Сам, баща ѝ - Салим Сам, също е певец. Бившият ѝ съпруг - Метин Текин, пък е известен футболист, играл за националния отбор на Бешикташ. Сега Текин е футболен мениджър. Двамата се запознават, когато Шевал е едва на 14 г., а той - на 23. 

Турската певица и актриса Шевал Сам като Ендер в “Опасно изкушение”
Турската певица и актриса Шевал Сам като Ендер в “Опасно изкушение”

Тогава Метин Текин е голям красавец. След като невръстната актриса го интервюира за училищния вестник и дори се осмелява да го покани на вечеря, той ѝ отказва. Обяснава ѝ, че ще приеме поканата едва след като Шевал порасне.

Двамата сключват брак през 1993 г., а плод на любовта им е роденият им през 1997 г. син - Тарик Емир Текин-Таро. Две години след появата на Текин-младши - през 1999-а, родителите му се развеждат.

Тарик върви по стъпките на майка си. Вече е на 26 г. и също се занимава с актьорско майсторство. Завършва Oxford School of Drama, познат е с участията си в популярния турски сериал “Мрежа от лъжи”, както и “Златно момче”, който премиерно се излъчва у нас по bTV Story. През 2022-а получава наградата “Златна пеперуда” за изгряваща звезда. Музиката също не му е чужда, но там е само аматьор.

Няколко години след развода си с Метин Текин Шевал Сам среща музиканта Сарп Маден. Твърди се, че двамата все още са заедно, но според спекулации в интернет пространството тази година певицата се е влюбила в рекламния магнат Джан Топчоглу.

Актрисата Шевал Сам със сина си и приятелка
Актрисата Шевал Сам със сина си и приятелка

Певческия талант актрисата наследява от майка си. Най-напред Шевал Сам учи реставрация. После записва изящни изкуства в катедрата по графичен дизайн в университета “Мармара”. Противно на съдбата, която си мисли, че я очаква до този момент, по-късно актрисата издава албум, озаглавен Sugar (от англ. захар). Следва дискът “Тайните на Истанбул”. Най-известният ѝ албум от всички обаче е “Арабеска”, а най-необичайният - “Танго”, който е записан с акустични инструменти.

Като малка заедно с приятел Шевал отива на посещение в телевизията. Разминавайки се по коридора с режисьора на едно от предаванията, той я спира. Бърка я с известна актриса.

Бързо ѝ отправя покана да участва в шоуто му. По време на снимките става ясно, че Шевал може и да пее. Така поканите за участие в различни музикални програми започват да валят.

Паралелно с тези ангажименти певицата се снима и в реклами. Тогава екипът забелязва, че освен ангелски глас Шевал се справя повече от успешно пред камерата и като актриса. Следват редица предложения за участия в телевизионни сериали. Актрисата се снима в комедията “Супер татко”, романтичните сериал Gulbeyaz и “Приказка за Бодрум”. Любовта на зрителите обаче печели с ролята си на Ендер Челеби в “Опасно изкушение”. От това предложение остава наистина развълнувана, а сериала снимат в продължение на 5 години. Едновременно с актьорската си кариера Шевал успява да развие и музикалния си талант. Самата тя често се шегува, че сценаристите пишат ролите ѝ, вдъхновени от личния ѝ живот, който също бил доста динамичен.

Шевал Сам заедно с колегите си актьори в турския сериал
Шевал Сам заедно с колегите си актьори в турския сериал

Шевал Сам е родена на 11 ноември 1973 г. в Истанбул. Има по-голяма сестра на име Шейназ. И двете си дъщери майка им - Леман Сам, отглежда сама, след като баща им ги напуска.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене