Звезда от филм с 4 оскара се самоуби след обвинения за дрога от хостеса (Обзор)

Ли Сон-гюн от "Паразит" бе открит в колата си на паркинг в Сеул

Ли Сон-гюн от "Паразит" бе открит в колата си на паркинг в Сеул

Прочутият южнокорейски актьор Ли Сон-гюн, който стана световноизвестен с филма “Паразит”, е бил отстранен от няколко големи проекта само седмици преди смъртта си. Малко преди това беше разкрито, че е бил разследван за употребата на наркотици, съобщиха западни издания. В сряда сутринта 48-годишният актьор бе намерен мъртъв в колата си, като се предполага, че се е самоубил.

Съпругата му, която също е актриса, се обадила в полицията, след като

намерила

предсмъртно

писмо

Тялото на мъжа ѝ било намерено безжизнено в колата му на паркинг в Сеул. От началото на тази година, включително и преди дни, Ли е бил разпитан неколкократно от властите по подозрения, че е употребявал марихуана и други наркотици в дома на хостеса в елитен бар в Сеул. Актьорът признал, че взел това, което му е дала жената, но не знаел, че са забранени вещества.

Хостесата от своя страна разказала на полицията, че Ли е употребявал наркотици в дома ѝ няколко пъти - нещо, което той отрече. По-рано актьорът е поискал чрез адвоката си да премине детектор на лъжата. Тестовете му за наркотици са дали отрицателни или неубедителни резултати, пише в доклад на властите.

Ли твърдеше, че хостесата се е

опитвала да

го изнудва,

и дори бе завел наказателно дело срещу нея.

Преди този скандал актьорът имаше изключително чист имидж на семеен мъж. След като новините за обвиненията срещу него бяха публикувани в края на октомври, той бе отстранен от големи проекти, включително мистериозен тв трилър, чиито снимки започнаха този месец.

В “Паразит” Ли играе патриарха на богатата фамилия Парк, в която постепенно се внедряват членове на бедно семейство, представящи се за несвързани помежду си лица. Жестоката социална сатира спечели четири оскара, включително за най-добър филм.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
Защо пингвините не могат да летят?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене