Как да си изберем спортен клуб?

Да спортуваш редовно се оказва доста голямо изпитание за упоритостта и последователността. За да тренирате с удоволствие и това да ви коства минимално усилия е много важно да си изберете подходящ спортен център.

Да е близо

Това може би е основното правило за избор. Ако се запишете в клуб, който е на другия край на града, най-вероятно скоро ще спрете да го посещавате, дори и той да е страхотен. Изберете клуб, който е близо до работата ви или до дома ви, така ще ходите във всяка свободна минута.

Прати предварително

За да се амбицирате е желателно да си купите карта. Така предварително ще сте си платили часовете и ще се стараете да не ги пропускате.

По джоба ви

Дори и да сте ентусиазирани в началото, не може дълго да си позволявате да давате голяма част от бюджета си за спортуване. Така че още в началото си преценете каква сума може да отделяте на месец и според нея си намерете зала.

От всичко по малко

Много жени признават, че най-много обичат спортните центрове, където си купуваш карта и само чрез нея можеш да посещаваш различни видове спорт. Това е идеално ако сте от тези, които бързо се отегчават да ходят да едни и същи занимания.

Какъв е инструкторът?

Ако сте от тези, които сами не могат да се амбицират и имат нужда от някой, който да ги "следи", си намерете по-взискателен инструктор, за да може да постигнете желаните резултати. Но ако сте достатъчно амбициозни и можете и сами да прецените кога да направите едно упражнение и кога не можете, си изберете някоя по-толерантна. Понякога изборът на зала изцяло зависи от инскуктора.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление
Костов и неговите пристрастия извън страстта му към “24 часа”

Напишете дума/думи за търсене