Трикове срещу хълцане

Ако често страдате от хълцане, може да се преборите с него, ако винаги се храните бавно и никога не пиете наведнъж много течности. За съжаление дори и това не е гаранция, че ще предотвратите хълцането, защото то може да се появява без видима причина.

Съществуват много изпитани методи за справяне с този проблем. Най-често на хълцащия се препоръчва да си поеме дълбоко и бавно въздух и да го задържи, колкото може, и все пак не чак толкова, че да му се завие свят. Друго, което се практикува, е да се пие бавно вода на големи глътки.

Препоръчва се също на бучка захар да се сложат няколко капки оцет и тя да се изсмуче бавно. Ефикасно е и ако просто поставите бучка захар под езика си и я ставите да се разтопи. Ако се страхувате да не се задавите така, може да изсмучете кубче лед или да изядете резен лимон без кората. Можете също да разрежете глава лук на две, да извадите едната половинка от сърцевината и да си я поставите под езика.

Всички тези "хранително-вкусови" методи могат да бъдат избягнати, ако легнете по гръб на дивана и оставите главата си да се спуска надолу или просто ако някой ви стресне.
Ако все пак хълцането не спре, трябва да се обърнете към лекар, защото то може да е симптом за заболяване на хранопровода, жлъчката или черния дроб.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии

Напишете дума/думи за търсене