„Градът на тайните" ни отвежда във Венеция през 1585 г.

„Градът на тайните" е първият роман на Саша Гулд.

Действието на романа се развива в красивата и мистериозна Венеция през 1585 г., когато 16-годишната Лаура дела Скала разбира, че сестра й Беатриче е намерила смъртта си в тъмните канали на Венеция. Баща й я прибира от манастира, където я е пратил насила, и я заставя да се омъжи за годеника на Беатриче - отблъскващия стар търговец Винченцо.

Лаура е ужасена, но точно в този момент попада в тайно женско общество. Сегретата сякаш е отговор на нейните молитви. Тя може да я избави от съдбата й. Но цената, която трябва да плати младата жена е голяма - тя предава тайната на много влиятелен мъж, въпреки че се е заклела да я пази.

В деня, в който Лаура се присъединява към Сегретата, Винченцо е публично унижен и прогонен позорно от града. Спокойствието й обаче не трае дълго. Скоро научава, че смъртта на сестра й не е нещастен случай, а зловещо убийство, в което може би е въвлечена същата тайна организация, на която тя се е доверила.

В книгата са показани множество интересни подробности от венецианския живот и потайностите на тогавашното висше общество. На този фон главната героиня Лаура се бори за щастието и любовта си, като преминава през редица изпитания. Интригуващият роман на Саша Гулд ни оставя в очакване на следващото произведение от авторката - „Ледено сърце" (Heart of Glass).

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене