Вижте болестите на БГ звездите

БГ звездите не страдат само от звездомания, както гласят дежурните обвинения. Много от тях за съжаление се церят от съвсем реални болести - едни по-успешно, други не толкова, трети поддържат състоянието си без изменения. През годината успяха да преборят най-коварното заболяване именитият композитор Развигор Попов и известният актьор от Народния театър Валентин Танев. Не обича да коментира публично здравословното си състояние "бащата" на "Диана експрес" Митко Щерев, но благодарение на терапията сериозното му заболяване явно е овладяно, твърдят негови колеги. Желаем на всички, независимо дали са звезди, или не, през следващата година те и близките им да са живи и здрави!

Азис живее и пее с биполярно разстройство

Азис призна в медиите, че от няколко години е с диагностицирано психическо заболяване. Костинбродският славей е жертва на биполярно разстройство, което не е рядкост и сред световните знаменитости, като най-известен е примерът с холивудската звезда Катрин Зита-Джоунс.

Азис боледува, но не му личи
Азис боледува, но не му личи

Близките на краля на попфолка никога не са се оплаквали от неговото състояние, но се притеснявали за самия него в такива периоди. Въпреки че за биполярното разстройство са характерни сезонните остри смени - пролет и есен, на депресия с приповдигнатост, изпълнителят на хита "Сен Тропе" успявал да овладее пристъпите с модерни препарати.

Панически атаки мъчат Тони Стораро

Наскоро Тони Стораро се оплака, че от известно време го измъчват панически атаки. Попфолк ветеранът се държи супер самоуверено на сцената, но зад кулисите ситуацията била по-различна.

Снажният певец довери, че се разтрепервал от страх преди някои от концертите си. "Пулсът ми се ускоряваше много, мислех, че ще припадна", разкрива хитовият изпълнител.

Тони се оплаква от силно сърцебиене
Тони се оплаква от силно сърцебиене

Според хора от шоубизнеса главата на певческата фамилия Стораро винаги им е бил за пример с желязната си психика, но явно с напредването на възрастта организмът му по-трудно се справял със сценичната треска и умората и изисквал по-дълъг период на възстановяване.

Сашка Васева се бори със слепотата

Тежкото заболяване на Сашка Васева цяла година бе новина №1 в родните медии. Дупнишката Мадона почти напълно загуби зрението си заради тумор в мозъка. След като у нас дълго време не успяха да й поставят правилната диагноза, Васева потърси лекарска помощ в Германия и положителните резултати не закъсняха.

Сашка е убедена, че ще прогледне
Сашка е убедена, че ще прогледне

Изпълнителката на чалга класиката "Доларите в марки" се върна в родината в значително по-добри състояние и демонстрира отлична форма на "Пирин фолк". За съжаление певицата продължава да различава само силуети, но немските доктори са й обещали, че след нов курс на лечение има голяма надежда да възстанови зрението си.

Дидо от Д-2 една година без глас

Наскоро Деян Каменов от легендарната поп банда Д-2 посочи причината, заради която над година не е участвал в никакви музикални събития, нито е влизал в звукозаписно студио. "Развих възли на гласните струни и имаше реална опасност да загубя гласа си", разказа Дидо. Това страдание се среща много често сред певците като следствие на претоварване на гласа.

Дидо надви проблем с гласните струни
Дидо надви проблем с гласните струни

Бившият вокалист на Д-2 обаче, подобно на Лили Иванова, съумява да надвие проблема, заради който е щял да остане извън професията, със специални процедури и строг режим. През лятото Каменов се завърна триумфално на поп сцената с новата си банда Dee Stoned и в клипа към едно от парчетата дори се пали с напалм заедно със своята балдъза Кристина Кулиш.

Богдан Томов едва прескочи трапа

"Живея втори живот!", обяви малко преди 67-ия си рожден ден Богдан Томов. Изпълнителят на шлагера "Фото, моля" е бил настигнат внезапно от тежко неврологично усложнение, поясни самият той.

Томов живее втори живот
Томов живее втори живот

Половин година след операцията, отървала го от нечовешките мъки, певецът и тв водещ продължава да се възстановява. "Ходя редовно на процедури, не се давам, изпълнявам си ангажиментите", похвали се Боби Сабото.

Близо две години певецът пребивавал в ада. Поп ветеранът допуска, че тежко прекаран COVID отключил болестта. "Аз обаче по принцип съм спортна натура и продължавам смело напред", не пада духом Томов.

Дископатия изтерза Стефан Мавродиев

"Бера душа!", изви от болка пред "България Днес" миналия месец Стефан Мавродиев. Гонещият 80-те доайен на Младежкия театър е на легло с тежка дископатия. Болките били ужасни, а големият актьор изобщо не можел да се движи.

Маврото изтърпя нечовешки болки
Маврото изтърпя нечовешки болки

Маврото не крие, че донякъде вина за състоянието си имал и самият той. Една от малкото живи легенди на седмото изкуство у нас дълго време отлагал операцията и чак когато болките станали нетърпими, кандисал да се остави в ръцете на хирурзите. Операцията била с пълна упойка, но звездата от "Козият рог" дълго след това не се възстановявал, дори в един момент почувствал, че страданията му като че ли се усилват. Слава Богу, днес Мавродиев е значително по-добре и дори ходи на репетиции с корсаж по настояване на лекарите, издават негови близки.

Яна Титова на битка с автоимунно заболяване

Актрисата Яна Титова, която се изявява много успешно и като режисьор, е храбра не само на екрана или зад камерата, но и в реалния живот. Половинката на актьора Алекс Алексиев обяви, че от известно време води битка със здравословен недъг. "Имам проблем, който още не е отшумял, но се старая да не ми пречи. Имам автоимунно заболяване. И съм си пожелала да се грижа повече за себе си през новата година. Да си почивам и нищо да не правя. Това обаче не го умея, както и да съм спокойна", поясни Титова.

Титова не се предава никога
Титова не се предава никога

Напук на болестта, Яна постигна нов връх с лентата "Диада" след режисьорски си дебют с "Доза шастие". В главната роля дебютира младото дарование Маргарита Стойкова, обявена наскоро за "Европейска изгряваща звезда" на "Берлинале".

Георги Стайков е прикован към инвалидната количка

Една от легендите на късното соцкино - звездата от "Вчера" и "Сега накъде" Георги Стайков, вече не може да се придвижва самостоятелно.

Стайков дава луди пари за лекарства
Стайков дава луди пари за лекарства

През 2019-а актьорът бе диагностициран с нелекото заболяване множествена склероза и днес Стайков е прикован към инвалидната количка. "Три пъти в седмицата си бия копаксон, много скъпо лекарство. Слава Богу, ми го отпускат от здравната каса, че иначе излиза към 1800 лв. месечно", описа патилата си някогашният сексидол на родното седмо изкуство. Болният актьор живее съвсем сам в бургаския си апартамент, но отскоро за него се грижи новият му приятел Ибрахим. Общуването с него е ободрило актьора и той се надява скоро да тръгне пак с проходилка.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене