Кой ще пее по площадите на Нова година

C-Block ще пеят за първи път пред варненската публика.

Славка Калчева и "Фанданго" ще са в Сливен, в Сандански ще слушат Володя Стоянов

Поп, рок, фолк и народни песни ще звучат на площадите из цялата страна за посрещането на Нова година. Наред с популярни имена в празненствата ще се включат и самодейци от местните читалища.

Брас бенд "Виво Монтана", дуетът Ива и Велислава Костадинови, внучки на народната певица Гуна Иванова, и танцов ансамбъл "Младост" ще веселят жителите на Монтана в новогодишната нощ. Празникът ще започне в 23,45 ч на площад "Жеравица". Минути преди полунощ кметът Златко Живков ще поднесе празнично приветствие. Посрещането на новата 2024 година в Монтана ще завърши с хоротека под звездите, томбола и тържествена заря.

От 18 часа на 31 декември в залата на Старозагорската опера започва спектакълът "Новогодишна наздравица", в който ще прозвучат популярни увертюри, арии и дуети от обичани опери и оперети.

Новогодишно веселие на площада пред общината в Стара Загора традиционно ще бъде с местния фолклорен оркестър "Авлигите" от 23,30 часа.

На 31 декември от 22,45 часа на площад "Цар Освободител" започва общоградското веселие "Заедно в новогодишната нощ", организирано от община Сливен. Участие ще вземат рок група "Фанданго", Ансамбълът за народни песни и танци - Сливен, и певицата Славка Калчева.

Празничната програма на площад "Свобода" в Търговище започва в 23 часа с изпълненията на група "Тома" с фронтмен Тома Здравков. След рокаджиите са новогодишните фойерверки в полунощ и изпълненията на народната певица Петя Панева.

С богата празнична програма, уникално светлинно шоу и заря жители и гости на Сандански ще посрещнат новата година на площада. Празничната програма ще бъде открита в 23,30 часа от общински духов оркестър "Емил Кирянов". За новогодишното настроение ще се погрижат фолклорните изпълнители Йордан Николов и "Пиринско тройче", Карамфил Божиков и Володя Стоянов, както и мъжката фолклорна група към читалище "Отец Паисий - 1919".

В Гоце Делчев купонът на площада започва в 23 ч с изпълнения на оркестъра на Панчо Иванов със солисти Магдалена Георгиева, Джемиле Стамболиева и Наум Странджев, със специалното участие на Боряна Карпузова, Любомира Иванова и Румен Камбуров.

Половин час преди полунощ на градския площад в Петрич започва празничен новогодишен концерт с участието на фолклорна група "Ограждена" и Даниела Рагева.

В Банско местните жители и гостите на зимния курорт ще се поздравят на площада с настъпването на 2024 г. с концерт, който започва в 23,30 ч с участието на народната певица Стойка Германова.

Празничната новогодишна програма в Пазарджик ще започне на централния площад "Константин Величков" пред едноименния Драматично-куклен театър. В 23,00 ч програмата започва с изпълнения на местната рокгрупа Voice and Fingers и оркестър "Красен", който също се състои от пазарджишки музиканти и изпълнители.

В Панагюрище на площад "20 април" ще има празнични новогодишни илюминации в полунощ.

Във Велинград на площад "Николай Гяуров" ще върви празничен новогодишен концерт. А в някои от хотелските комплекси ще пеят Софи Маринова, Райна, "Ку-ку бенд", Фики и Тони Стораро и др.

Във Враца хората ще се радват на изпълненията на народния певец Юри Крумов.

Нова година в Смолян е без популярни музикални изпълнители. Празничната програма ще започне в 23 часа с новогодишно DJ парти. На площада ще бъде запален огън и ще се раздава по чаша вино. В програмата в полунощ е предвидена и празнична заря.

В по-големите села в общината също са организирани празненства. Основна роля в тях ще играят програмите на местните читалища. Навсякъде ще има народни хора, новогодишна пита с късмети, вино и заря.

Във Варна строят 3D LED сцена

Славка Калчева
Славка Калчева
На площад "Независимост" във Варна изграждат уникална за България 3D LED сцена, а допълнителна зрелищност ще създават лазерни ефекти.

Традиционният празничен концерт "Заедно в новогодишната нощ" започва на 31 декември в 22 ч и ще продължи до 2 ч на 1 януари. Музикалната програма е с участието на популярните изпълнители C-Block, които ще представят за първи път пред варненската публика своите ретро хитове. На сцената ще излязат още Стенли и неговите музиканти, които ще изпълнят някои от най-големите му хитове, както и любими парчета на група "Тангра".

По традиция варненските артисти са преобладаваща част от програмата на концерта. Сред участниците са певицата Виктория Георгиева, представила страната ни на Евровизия през 2021 година, финалистите от "Гласът на България" Тино и Александър Петров. На сцената ще се качи също Симона Петрова от "България търси талант", която ще забавлява публиката с магията на фолклора, заедно с танцьорите от фолклорен ансамбъл "Варна". Водещи на събитието ще бъдат певицата Надежда Петрова и актьорът Емил Христов.

D2 и Дара Екимова във Велико Търново

Дара Екимова
Дара Екимова
Култовата група D2 и Дара Екимова ще пеят под звездите във Велико Търново в новогодишната нощ. Празничната програма пред общината започва в 23 часа на 31 декември. В последните минути на изтичащата година към всички поздрав и пожелания за здраве и благоденствие ще отправи кметът Даниел Панов. Той традиционно посреща новата година на площада със съгражданите си и гостите на старата българска столица. Началото на новата 2024 г. ще бъде ознаменувано с ефектни илюминации. Голямото хоро ще поведат танцьорите от ансамбъл "Искра". Ще има новогодишна баница с късмети и много бира. Новогодишната нощ под звездите във Велико Търново повече от 10 години се радва на голям интерес независимо от метеорологичните условия. Хиляди изпълват триъгълника между общината, пощата и парк "Майка България", за да празнуват заедно.

Марти Синтрон от No Mercy ще е в Бургас

Марти Синтрон
Марти Синтрон
Бургас ще посрещне новата година с голям концерт на централния площад "Тройката". Началото ще бъде дадено с изпълнения на Мила Роберт. Пиронът в програмата ще е участието на Марти Синтрон от бандата No Mercy. В първите минути на новата 2024 г. ансамбъл "Странджа" ще поведе народните хор.

Иначе в Бургас на новогодишните празници ще пеят ДесиСлава, Орлин Горанов, Кристина Димитрова и Веселин Маринов, но те са част от празничната програма на 5-звезден хотел.

В Несебър навръх Коледа ще забива група "Сигнал" на централния площад "Жулиета Шишманова". Пак там местните жители ще отброяват последните секунди на годината, подгрети от оперните звезди от квартет "Белканто".

Пловдив посреща 2024 г. с британска звезда

От 1999 г. насам Пловдив винаги организира новогодишен купон пред общината.
От 1999 г. насам Пловдив винаги организира новогодишен купон пред общината.
Със Соник, британската певица, музикант и диджей, пловдивчани ще посрещнат новата 2024 г. на открито. Тя е гвоздеят в програмата на общината, която брои 79 320 лева за веселбата. Отсега организаторите обещават, че новогодишният купон тази година ще е по-мащабен, и се очаква масирано присъствие.

Преди Соник, която ще се появи в първите минути на 2024 г., тържеството започва в 22 ч, когато неизменният водещ Део ще обяви началото. Първите изпълнители са "Тригайда" - етногрупа, чийто стил смесва традиционен български фолклор и съвременна електронна музика. След тях програмата продължава с младата певица Ника. Малко преди словото на президента ансамбъл "Тракия" ще внесе настроение, а след настъпването на 2024 г. певците, музикантите и танцьорите ще поведат обичайното българско хоро около елхата.

Традиционно купонът продължава докъм 2 часа. На него ще присъства и кметът Костадин Димитров - за първи път в тази роля. "Ще съм в Пловдив с моите ученици от клуба по таекуондо. Задължително ще дойдем на тържеството", каза той.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене