Григор Вачков и Стефан Данаилов в легендарния филм "Топло" по БНТ на 1 януари

Тодор Колев и Татяна Лолова в кадър от филма "Топло"

Яна Маринова и Луиза Григорова в "Диви и щастливи" по Нова тв, Би Ти Ви пуска "Том и Джери"

Празнични и романтични са филмите, които телевизиите ще показват в програмата си в последните два дни на тази година.

БНТ

По традиция обществената телевизия започва програмата си през уикенда с детски филми.

Така ще е и на 30 декември, когато най-малките ще се събудят с екранизациите на “Приказки на щурчето - момчето и вятъра” (6,25 ч) на Съни Сънински и “Приказки на щурчето - устните ѝ трендафили, очите бисери” (6,50 ч) на Димитър Шарков.

Приключенският “Гнездото на тигъра” (30.12., 18,30 ч) разказва за сираче, което вижда как бракониери убиват тигрица и спасява малкото ѝ. В италианския филм участват Съни Пауар, Клаудия Джерини, Йон Си Джойс и др.

Късният филм - “Земя на странници” (23,00 ч), е от поредицата “Студио Х” и в него ще видим Никол Кидман, която получава за ролята си наградата на AFCA за “Най-добра актриса” за 2016 г. Лентата разказва за семейството на Катрин и Матю, което се мести в отдалечено градче, за да откъсне тийнейджърката си от сексуалната ѝ връзка с учител и последвалите усложнения. Но двете им деца изчезват в пустинята.

“Пук” (31.12., 8,00 ч) - детският анимационен филм на Анри Кулев по сценарий на Валери Петров разказва за приказното приключение на петгодишната Лили в морските дълбини, срещата ѝ с уж най-грозната и най-страшна дълбоководна риба Хрили, преодоляването на опасности и беди, за да се роди едно искрено, дълбоко приятелство.

Пак за децата е чешкият игрален филм “Невестата с големите крака” (31.12., 9,15 ч). В него крал Пипин се ползва с уважение, но поради ниския си ръст си няма любима.

В ранния следобед БНТ ще излъчи френско-канадския филм “Буря” (14,00 ч). Историята започва във ферма “Пясъците”, където се отглеждат елитни коне за състезания и едновременно се раждат едно жребче и едно момиченце.

Един от най-смешните и най-хубави български филми - “Топло”, отново ще е в ефира на БНТ и ще сложи началото на новата година с излъчването си в 1,10 ч на 1 януари. Филмът е заснет през 1978 г. и още продължава да предизвиква искрен смях и заради легендарните актьори, които играят в него - Григор Вачков, Стефан Данаилов, Тодор Колев, Наум Шопов, Георги Черкелов, Константин Коцев, Татяна Лолова, Лъчезар Стоянов и др. 

Кадър от комедията "Топло" - съкооператорите разискват на събрание как да прокарат парно в блока си.
Кадър от комедията "Топло" - съкооператорите разискват на събрание как да прокарат парно в блока си.

Живеещите в една кооперация искат да си прокарат парно отопление и намират трима майстори, подписват договор, дават предплата. Майсторите изкопават дупките по стените, подовете и таваните, обръщат всичко наопаки и изчезват. Сценарист и режисьор е Владимир Янчев.

Отново големи звезди, но чужди, участват в американския “Извънредни мерки” (1.01., 2,45 ч). В него ще гледаме Хю Грант, Джийн Хекман, Сара Джесика Паркър, Дейвид Морс, Пол Гилфойл, Бил Нън. Сюжетът разказва за Гай - млад англичанин, обещаващ лекар, който работи в спешно отделение, където докарват мъж в безсъзнание със странни жизнени показатели, с гривна на ръката, която има специален номер, непознат и гол...

В ранните зори на 1 януари БНТ ще излъчи френския “Трансилвания” (4,40 ч). Зингарина, бременна във втория месец, пътува със своята приятелка Мария до Трансилвания, за да търси любовника си Милан, който е депортиран от Франция.

БИ ТИ ВИ

С доза магия ще забавлява зрителите си Би Ти Ви, която ще излъчи “Хари Потър и Огненият бокал” на 30 декември от 16,00 ч.

10,00 ч на 30 и на 31 декември е запазен за най-малките, които ще разберат какво правят животните, когато останат “Сами вкъщи”, от двете части на забавния анимационен филм. В съботния следобед своята телевизионна премиера за България ще направят празничните романтични филми “Добре дошли за Коледа” (14,15 ч) и “Коледно пътуване” (16,00 ч).

Още една премиера предстои по Би Ти Ви - филмът “Том и Джери” (31.12., 12,30 ч), който е екранизация на емблематичната анимация за бдителния котарак и пакостливата домашна мишка. Едно от най-обичаните съперничества в историята се възражда, когато Джери се настанява в петзвезден хотел в Ню Йорк в навечерието на “сватбата на века”, принуждавайки отчаяната организаторка на събитието да наеме Том, за да се отърве от него. В кинолентата играят звезди от ранга на Клоуи Грейс Морец, Майкъл Пеня и др.

Най-известните котка и мишка в света на киното са главните герои и в игралния филм "Том и Джери".
Най-известните котка и мишка в света на киното са главните герои и в игралния филм "Том и Джери".

Следва романтичната лента “Нова година - нов късмет” (15,00 ч), а от 16,40 ч е екранизацията на Стивън Спилбърг “Добрият великан”.

НОВА ТВ

Филмов маратон тръгва по Нова тв в последния ден на годината със “Зимна принцеса” (10,10 ч). Веднага след това е премиерната анимация “Грохот на ринга” (12,30 ч) за свят, в който борбата между чудовища е спорт, а тийнейджърката Уини решава да превърне симпатично чудовище аутсайдер в шампион. После холивудските любимци Мат Деймън и Скарлет Йохансон ще се впуснат в нетипично приключение в семейната комедия “Купихме си зоопарк” (14,30 ч).

Три филма до обяд ще предложи 1 януари – анимациите “Спайдър-Мен: В Спайди-вселената” (6,10 ч) и “Мавка: Горска песен” (8,20 ч) и приключенската лента “Дора и градът на златото” (10,10 ч).

Лежерен следобед ще предложи снежната приказка “По склоновете на любовта” (1.01., 14,40 ч). Джейн Сиймур е звездата в комедията “Кралска Коледа” (16,15 ч). Вечерта ще завърши с необикновената история на две жени с големи мечти в българския филм “Диви и щастливи” (1.01., 21,00 ч), в който главните роли са поверени на Яна Маринова и Луиза Григорова-Макариев.

Яна Маринова и Луиза Григорова (вдясно) в сцена от филма "Диви и щастливи"
Яна Маринова и Луиза Григорова (вдясно) в сцена от филма "Диви и щастливи"

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!
Честито Възкресение Христово!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ

Напишете дума/думи за търсене