Маестро Найден Тодоров посреща 2024 г. в Китай, където е на турне

Найден Тодоров в Китай. СНИМКА: Личен профил във фейсбук

Маестро Найден Тодоров посреща 2024 г. в Китай, където е по покана на една от най-големите агенции в азиатската страна, съобщават от Софийската филхармония. В личния си фейсбук-профил той публикува снимки от репетициите. "И след една прекрасна Коледа във Виена завършвам месеца с хубави хора около мен в Китай. Е, какво трябва да искам повече? Здравей, Китай", написа маестрото.

Тодоров представя програма с популярни валсове в четири концерта в градовете Чжуншан, Нантун, Пекин и Чънду.

Публиката на първия концерт в Чжуншан вчера, 30 декември, аплодира българските музиканти, които се отблагодариха с бис на популярна китайска мелодия. Найден Тодоров демонстрира и завидни познания по китайски, което предизвика възторг, отбелязват от Софийската филхармония.

Днес е и концертът в концертната зала на Нантун, където Найден Тодоров и музикантите ще посрещнат Нова година.

Турнето продължава в Пекин, в най-престижната зала за класическа музика на Китай, където се очаква сред публиката да са гости от местното Министерство на културата, посланикът на България в Китай, консулът и секретари в посолството ни, посланикът на Словения, директорът на филхармонията в Пекин и представители на няколко агенции, отбелязват от Софийската филхармония.

Последният концерт е в Чънду на 2 януари, след което маестро Тодоров ще има творчески ангажименти в Германия и Република Корея.

Първият концерт, който Найден Тодоров ще дирижира в София през 2024 г. , е на 25 януари със Софийската филхармония и пианист Стивън Ковачевич. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 трика, за които косата ще ни благодари
Подкаст: Донка Ангъчева сяда пред пианото на 5 г., на 10 свири с Пловдивската филхармония
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление

Напишете дума/думи за търсене