2024 г.: мъжете облечени като жени

Певецът Сам Смит на модните награди за 2023 г. в Лондон

Кожени вратовръзки

Вратовръзката се връща в мъжкия гардероб, но не както сме свикнали да я виждаме към костюм, а към спортно-елегантния аутфит. И е различна. Новият вариант е от кожа, за ужас на всички природозащитници. Нещо повече, може да е не само телешка, но също змийска и крокодилска, които са релефни и изглеждат много ефектно. Разбира се, вратовръзката не е задължително да бъде от естествена кожа. Изкуствената вече се радва на много по-голям интерес и почти не се отличава от истинската.
Аксесоарът се носи с риза, но не е задължително да бъде в комбинация с панталон, може да се напасне с дънки, а отгоре се облича спортно сако, яке или парка.

Къси панталонки

Късите панталонки не са нещо ново, особено за летния сезон. Но пък сега влизат и в колекциите за пролетта. Дължините варират от 5 пръста над коляното до съвсем къси - под ханша. Съчетават се с кецове, ботуши и дълги пуловери. Новият тренд е да бъдат вкарани и в бизнес облеклото. Това означава, че ще се носят с ризи и сака. А още по-интересното е, че обувките няма да са на бос крак, а ще бъдат с добре опънати нагоре чорапи.

Гола плът под прозрачни блузи

Прозрачните материи са тренд при жените за следващата година, но... се оказват хит и при мъжете. Естествено, при силния пол става въпрос само за горните дрехи, все пак би било прекалено, ако прозират боксерки или слипове. Но пък блузите са абсолютно прозрачни, а на всичкото отгоре това предложение е за официални поводи. От такива материи има дори ризи.

Гащеризони във всякакви варианти

Няколко години поред гащеризоните трайно присъстваха в женските колекции. И явно дойде и техният ред да се намърдат сред дрехите за представителите на силния пол. Предлагат се всякакви варианти - от съвсем спортни до официални. През деня може да носите модел от деним без или с дълги ръкави. Памучните в горната си част са с дизайн на риза, а надолу с широки крачоли. Светлите цветове са подходящи за през деня, а тъмните тонове стават и за вечерно парти. Предлагат се също варианти от кожа, които са доста широки.

Широки крачоли над глезените

Широките панталони с висока талия вече няколко сезона са любим модел на тийнейджърките. През последните години и дължината на крачолите е над глезените. Двете линии в едно сега са съчетани при предложенията за мъжете.
Независимо че този тип панталон изглежда небрежно-елегантно, може да се комбинира с риза с вратовръзка и сако, но обувките трябва да са тип кубинки.

Огромни чанти в... розово

Вие сте мъж и нямате голяма розова чанта? Как ще влезете в 2024 г., ако сте поклонник на модата, а още не сте се сдобили с този хитов аксесоар? Съвсем не е шега, огромната като пазарска чанта в бебешки цвят е новата приумица на топдизайнерите. И ако все пак розовото не е точно вашият тон, може да се спрете на светлосиньо, нежнозелено, жълто или яркочервено.

Животински краски

Животински краски са сред хитовите тенденции за 2024 г. А водещият принт е леопардовият. Едно от най-атрактивните, но и екстравагантни предложения е палто в този десен. Него също може да си го разменяте със съпругата си. Ризата с леопардови краски задължително се носи с дюс панталон. Към тях може да добавите лачени колан и обувки, които новите колекции повеляват да са на дебел 6-7-сантиметров ток.

Сакото се носи разкопчано

Широко сако с големи подплънки сменя вталения модел в бизнес облеклото, но и при вечерните тоалети. И забравете за закопчаването, носи се разтворено. Идеята е да се вижда това, което се носи отдолу, а то е повече от екстравагантно. Силно изрязан копринен потник с деколте, изрязано почти до пъпа, сменя класическата риза. Може да сложите и тънка блуза с набори около врата или с шал яка, чиято дълга лента се развява под сакото.

Леони Андерсън и Джулиън Макдоналд на модните награди в Лондон. И жените, и мъжете през 2024 ще носят прозрачни тоалети. Мъжете носят саката разкопчани, блузите им сякаш са от дамския гардероб
Леони Андерсън и Джулиън Макдоналд на модните награди в Лондон. И жените, и мъжете през 2024 ще носят прозрачни тоалети. Мъжете носят саката разкопчани, блузите им сякаш са от дамския гардероб

Много блясък за разкош

Още една еднаква тенденция в мъжките и женските колекции е да се облечете в лъскави материи от глава до пети. Златисто и сребристо са водещите тонове, но пък може да се спрете и на блясък в лилаво, розово, червено, черно и т.н. И тъй като е твърде претенциозно за мъж да се издокара от горе до долу в бляскави дрехи и аксесоари, може да се използва само един елемент в аутфита, който да е в тази линия. Може да изберете между бляскав панталон с висока талия, лъскави блуза по тялото, риза или сако.

Скъпа, тази вечер аз ще съм с твоята блуза

Като изключим роклите, май не остана нищо, което мъжете да не са откраднали от дамския гардероб за предстоящия сезон. Блузите са толкова елегантни, красиви и женствени, че сложени на закачалка, няма шанс да предположите, че всъщност става въпрос за модели от колекциите за силния пол. Хубавото е, че ако сте един размер с половинката си, спокойно може да си разменяте дрехите. Дори най-консервативните дизайнери също се престрашиха да облекат мъжете като жени, което обаче със сигурност ще хвърли в смут мачовците.

Новозеландският филмов режисьор Тайка Уайтити с разкопчано сако е гушнал Рита Ора на модните награди в Лондон
Новозеландският филмов режисьор Тайка Уайтити с разкопчано сако е гушнал Рита Ора на модните награди в Лондон

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене