Ловци на трофеи - двама братя от Варна с колекция от 6000 снимки със знаменитости

Момчетата ценят всяка направена снимка и имат още много мечтани личности, с които искат да се запознаят. Снимки: Личен архив.

Двама братя от Варна са събрали завидна колекция от близо 6000 снимки със знаменитости от света на спорта и шоубизнеса.

Един от последните фото трофеи е с уникалния актьор Джон Малкович, който гостува на варненска сцена през лятото. 

Гюро и Берко започват звездните си срещи още когато са само на 2 и 4 годинки, водени от своя баща Гюркан Ахмедов.

Така постепенно това се превръща в интересно хоби и вече повече от 12 години те запечатват незабравими мигове с някои от най-популярните хора, гостували в България и във Варна.

Малчуганите, които днес вече са тийнейджъри, печелят симпатията на иначе труднодосегаемите личности дори там, където най-върлите фенове нямат никакъв шанс.
Снимките пазят по старомодния начин - лепят ги в албуми и така държат бройката точна - още малко и ще станат 6000 снимки.

Много ни зарадва Джон Малкович, като се съгласи да се снима с нас, след като отказал снимки на всички в София при предишното си идване и при гостуването си в Румъния. Дори и най-големите ловци в София и в Румъния не можаха да повярват, когато им показах снимката с него, разказва развълнуваният баща.

Беше жадувана и добре планирана от наша страна среща, чакахме Джон Малкович на паркинга, където той пристигна с луксозна кола. Той слезе, придружаван от домакините от организацията на фестивала "Варненско лято" и един негов сънародник. Повикахме го по име го помолихме за снимка на децата с него. Той се обърна, усмихна се и направи само знак да отидат при него, без да продума нито дума.

След направената снимка му благодарихме сърдечно, което видимо го зарадва, разказа Гюркан.

Колекцията от запечатани мигове с известните личности е завидна. Освен най-популярните и обичани български актьори, в нея почетно място заемат Мила Йовович, Скот Истууд, Кристоф Ламбер, капитанът на националния отбор на Англия Хари Кейн, Гарет Саутгейт, също известен треньор, Биби Рекса, Донарума - най-скъпият вратар в света и много други.

Най-много снимки имат момчетата с играчи от волейболни отбори. Успели са да увековечат миг от гостуването на 98 отбора, като според Гюркан това е целият отбор на мрежата.

"От състезателките имаме с трите най-добри в света – Габи Гимараеш, Тияна Божкович, и Паола Егону- това са като Роналдо и Меси във футбола", допълва варненецът.

Големия син - Гюро младши на 16 г. - учи икономика и мениджмънт с разширено преподаване на руски и английски. По-малкия син Берко - почти на 15 г. и учи "Банково дело" в Търговската гимназия. Големите им слабости са: на големия - Климентина Фърцова и Луиза Григорова, а на малкия - Климентина Фърцова и Яна Маринова , от чуждестранните - единодушно Мила Йовович, с която имат цяла фотосесия, разказва гордият баща.

От футбола - и тримата сме луди фенове на ЦСКА и на Англия, като големия е от Челси, а малкия от Ливърпул. Огромна страст ѝм е волейболът, любим отбор е националния на България жени, а чужди състезателни - Габи Гимараеш и Тияна Бошкович.

Братята са много близки и с бившия кмет на Каварна - Цонко Цонев, благодарение на когото се запознават със стотици рок звезди от голямата сцена.

Когато могат ентусиастите пътуват и в чужбина да преследват своите идоли - през 2018 г. отиват до Истанбул за финала на Суперкупата на Европа между двамата им любими отбора - Челси и Ливърпул, а тази година преди около месец отново в Истанбул - за волейболен двубой между двата най-силни женски отбора в света - ВакъфБанк и Екзаджъбашъ, които само преди седмица играха помежду си финал за Световно Клубно Първенство.

Разбира се има и звезди, до които не са успели още да се докоснат, но цялото време е пред тях - Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Харисън Форд и Джеки Чан от мъжете, а от жените - Кейт Бекинсейл, Никол Кидман и Меган Фокс.

Пожелаваме ѝм го!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене