„Вакантен пост" - покъртителна черна комедия

Първата книга на Дж. К. Роулинг за възрастни събира все повече суперлативи.

Мелвин Браг от "Обзървър" я определя като: "Прекрасна творба. Като разказвач Дж. К. Роулинг не само не отстъпва на Р. Л. Стивънсън, Конан Дойл и Ф. Д. Джеймс. Тук умението й да разказва е съчетано със способността й да изгражда вълнуващи и запомнящи се персонажи, а резултатът е роман за положението в днешна Англия, просмукан от ярост и нежност."

„Бодливо, трагикомично изложение, разкриващо истини за класовото общество. Една четивна и поучителна приказка за реалността, в която живеем."
Ема-Лий Потър, Дейли Експрес

„Вакантен пост" пресъздава по един изумителен, блестящ, безмилостно увлекателен и забавен начин съвременното британско общество. Дж. К. Роулинг си е поставила висока цел и успява да я реализира великолепно."
Хенри Сътън, Мирър

„Човек няма как да не е очарован от умението, с което Роулинг извайва характери и преплита съдбите им."
Кристофър Брукмайър, Дейли Телеграф

„Сърцераздирателно четиво - да прелистваш страниците на моменти е направо непоносимо, ала да оставиш книгата е още по-трудно."
Дийпти Хайела, Асоушиейтид Прес

„Мощна, на моменти покъртителна черна комедия... Напомня ми за тестване на злато с киселина - подозирам, всъщност, че романът би имал същия успех, ако авторът не беше Дж. К. Роулинг."
Дейвид Робинсън, Скотсман

„Голяма, амбициозна, блестящо разказана, нечестива, забавна, силно смущаваща и магнетично красноречива история за съвременна Англия... Една разтърсваща книга от автор, който разбира еднакво добре човешката природа и природата на романа като жанр."
Лев Гросман, Тайм магазин

„...проницателно, сериозно, решително и сърцато предизвикателство към представите на таблоидите относно индивидуалния морал"
Скотланд он Съндей

„...енергична, силно ангажирана история"
Съндей Експрес

„Действието е увлекателно и динамично, героите оживяват пред очите ти, а наблюденията върху техните социални претенции са повече от ярки... едно дръзко и интригуващо литературно постижение."
Съндей Телеграф

„Това е изкусен и прозорлив роман - ловко развита и мъдро завършена история. История, чрез която Роулинг експериментира с таланта си на разказвач."
Иконъмист

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене