Кой е номиниран за „Златен глобус”?

На специална церемония в Бевърли Хилс бяха обявени номинациите за наградите "Златен Глобус".

Церемонията тази година ще е специална, защото е 70-та поред. Тя ще се проведе на 13 януари. Водещи на обявяването бяха Меган Фокс, Джесика Алба и Ед Хелмс.

Най-много номинации събра „Линкълн" - цели седем, а с по пет са „Джанго без окови" и „Арго".

За най-добър актьор в драма се борят Даниел Дей-Люис в „Линкълн", Ричард Гиър в „Арбитраж", Джон Хоукис в „Сеанси", Хоакин Финикс в „Господарят" и Дензъл Уошингтън в „Полет".

При дамите конкуренцията е между Джесика Частейн в „30 минути след полунощ", Марион Котияр в „Ръжда и кости", Хелън Мирън в „Хичкок", Наоми Уотс в „Невъзможното", Рейчъл Уайз в „Синята бездна".

Сред актьорите, участвали в комедия или мюзикъл, номинираните са Джак Блек в „Бърни", Брадли Купър в „Наръчник на оптимиста", Хю Джакман в „Клетниците", Юън Макгрегър в „Риболов в пустинята", Бил Мъри в „Хайд парк на Хъдсън", а при дамите - Емили Блънт в „Риболов в пустинята", Джуди Денч в „Най-екзотичния хотел Мариголд", Дженифър Лоурънс в „Наръчник на оптимиста", Маги Смит в „Квартет", Мерил Стрийп в „Любовна терапия".

За най-добра драма се състезават „Арго", „Джанго без окови", „Животът на Пи", „Линкълн" и „30 минути след полунощ". А за най-добра комедия или мюзикъл -
"Най-екзотичният хотел "Мариголд", „Клетниците", „В царството на пълнолунието", „Риболов в пустинята", „Наръчник на оптимиста".

Надпреварата при режисьорите е между Бен Афлек за „Арго", Катрин Бигълоу за „30 минути след полунощ", Анг Ли за „Животът на Пи", Стивън Спилбърг за „Линкълн", Куентин Тарантино за „Джанго без окови".

А за най-добър анимационен филм са номинирани „Храбро сърце", „Франкенуини",
"Хотел Трансилвания", „Чудната петорка" и „Разбивачът Ралф".

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене