Вторият сезон на "Вина" връща историята 100 години назад

Кадър от епизод, който е сниман в т.нар. епоха и показва миналото.

Новите епизоди ще се излъчват от 7 януари всяка неделя от 21 ч по БНТ

На хълма, от другата страна на “Маркова изба”, се готви да отвори вратите си нова винарна. Нейните собственици имат стара семейна история, която най-неочаквано се свързва с тази на винаря предприемач Марко Велчев. Но кой в действителност е Марко и как са се пресекли пътищата на тези две фамилии, които съдбата разпилява по различните краища на света, за да ги събере отново около един-единствен хълм?

Отговорът на тези въпроси заплита сюжета на дългоочаквания втори сезон на хитовия сериал на БНТ “Вина”.

Освен че към историята се присъединяват нови герои, продължението включва и епизоди в епоха, като времето ще бъде върнато 100 години назад. “Ще проследи началото на “Маркова изба” и съдбата на Марко и Катина, които бяха загатнати в първия сезон”, разказва режисьорът на сериала Виктор Божинов.

Марко и Катина са прадядото и прабабата на Филип Янг, в чиято роля влиза актьорът Владимир Зомбори. Първият созон на сериала проследяваше именно историята на младия Филип, който се завръща от Америка, за да наследи малка семейна винарна в лошо финансово състояние. А пред него стояха два избора - или да я продаде, или да я превърне в печеливш семеен бизнес.

Елена Телбис, която играе Елина, и режисьорът Виктор Божинов по време на снимките на втория сезон
Елена Телбис, която играе Елина, и режисьорът Виктор Божинов по време на снимките на втория сезон

Действието в епизодите в епоха се развива между 1922 и 1941 година. А за да пресъздаде автентичната атмосфера на миналото, екипът избира за снимачна сцена Кордопуловата къща в Мелник.

“Това е смяна на поколения, в която едни млади и образовани хора, които са учили навън, се връщат в България и започват да променят индустрията на базата на познанията си, с нови разбирания и философия. Те лека-полека изместват старото поколение”, разказва още Виктор Божинов.

Ролите в епизодите в епоха се изпълняват от Велислав Павлов, Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Фани Коларова, Каталин Старейшинска, включително и новият водещ на сутрешното предаване “Преди обед” по Би Ти Ви - актьорът Петър Дочев.

Към вече познатия актьорски състав от първия сезон на “Вина” се присъединяват и талантливите Лилия Маравиля, Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Биляна Петринска. “Сега отивам на място и ще ме запознаят с хора, които ще ме въведат в материята, защото си има някои особености, ще трябва да вляза в час”, разказа преди време пред “24 часа” Лилия Маравиля.

Лилия Маравиля става “малката господарка на голямата винарна” във втория сезон.
Лилия Маравиля става “малката господарка на голямата винарна” във втория сезон.

Тя влиза в ролята на собственик на винарна, която се намира в близост до тази, позната от първия сезон. “Малката господарка на голямата винарна” - така определят героинята на Маравиля в лентата. “Аз влизам като човек, който по някакъв начин ще разбута пешките”, обяснява актрисата. Силна и амбициозна жена, поставена в условия, в които трябва да управлява бизнес, който не е лесен - така актрисата представя героинята си.

Снимачният процес на втория сезон започна на 15 август миналата година и завърши в началото на декември. Снимките отново бяха в семейна винарна в село Хърсово, близо до Мелник.

Новият сюжет разкрива още по-дълбоко вътрешния свят на героите и какво ще се случи, зависи само и единствено от решенията, които те трябва да вземат. А героят на Владимир Зомбори ще затъва в нови проблеми и ще решава други.

“Зрителите вече видяха, че моят герой е доста объркан относно своите чувства спрямо две жени и мисля, че най-накрая ще вземе решение”, загатва Зомбори.

“Отношенията между Филип и Марта поставят важни общочовешки въпроси, свързани с любовта - какво правим, ако обичаме двама човека едновременно, как избираме, възможно ли е да изберем, трябва ли да се чувстваме виновни, какво жертваме - себе си или щастието на другите, кое избираме - сърцето или разума, и има ли вариант за нещо по средата.” Това пък обясни актрисата Кристина Верославова, която отново ще видим в ролята на Марта. В рамките на първия сезон взаимоотношенията ѝ с Филип Янг бяха поставени пред предизвикателство след появата на Елина (Елена Телбис).

Филип Янг (в ролята Владимир Зомбори) трябва да вземе решение относно чувствата си към Марта и Елина.
Филип Янг (в ролята Владимир Зомбори) трябва да вземе решение относно чувствата си към Марта и Елина.

“Във втори сезон на “Вина” отношенията между героите ще се доразвият и ще видим как миналото има отражение върху настоящето. Мотото на този сезон е: “Ако искаш бъдещето да е различно от миналото, не забравяй миналото”, обяснява Виктор Божинов.

Актьорският състав от първия сезон на “Вина” остава същият, като включва Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев - Геро, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова и други.

Заглавието на лентата нарочно е двузначно, защото освен тънкостите на винопроизводството ще покаже героите, които изпитват чувство на вина. Всеки епизод ще носи името на различен сорт вино, както беше и през първия сезон.

Режисьор отново е Виктор Божинов, а сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Сериалът е по идея на Симон Еди Шварц.

Вторият сезон на хитовия игрален сериал, продуциран от БНТ, ще се излъчва от утре, 7 януари, всяка неделя от 21 ч. Телевизията излъчи първия сезон по време на празничните дни, за да може зрителите да си припомнят началото на историята.

Филип Янг (в ролята Владимир Зомбори) трябва да вземе решение относно чувствата си към Марта и Елина.

СНИМКА: ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА АКТЬОРА

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какво става с очите, ако гледаме 3 часа на ден в екран
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!
Честито Възкресение Христово!

Напишете дума/думи за търсене