Григор: Готов съм за добър сезон, нека да видим какво ще стане

Григор Димитров

Готов съм за откритото първенство на Австралия – харесвам този турнир, условията са добри, чувствам се добре тук.

Това заяви Григор Димитров в ексклузивно интервю за БТА.

Звездата ни вече тренира в Мелбърн, след като в неделя триумфира в Бризбейн в първия си турнир за сезона.

Със силен край на 2023 година и прекрасното начало на настоящата кампания българинът се изкачи до 13-ото място в световната ранглиста. Той разкри, че в последните месеци се чувства уверен на корта, което му помага да покаже истинските си възможности.

“Чувствам се добре в последните месеци, усилията ми

дават резултат Много съм благодарен на всеки един от екипа ми - работим добре и резултатите идват. Бризбейн е добро начало на тази година и добра подготовка за следващата седмица. Важно е да подобрявам играта си и физическата си форма ежедневно, резултатите са следствие. Вярвам, че постоянството се отплаща, чувствам се готов за добър сезон, пък ще видим какво ще стане”, сподели Димитров.

Той прекъсна период от над 6 години без титла, като в Бризбейн вдигна девети трофей от 18 финала във веригата на АТП. Григор не скри, че успехът е по-специален и заради присъствието на родителите му на трибуните по време на срещите от надпреварата.

“Мина доста време от предишната купа. Да спечеля този турнир, означава много за мен по различни причини.

Радвам се, че родителите ми бяха до мен,

и бе хубаво, че споделях с тях емоциите”, обясни шампионът от финалите на АТП през 2017 г.

В първия турнир от “Големият шлем” за сезона Григор Димитров започва участието си с мач срещу Мартон Фучович. Унгарецът с впечатляващите бицепси е опасен съперник и срещу него балансът на нашия тенисист е 1:2. Димитров спечели последния мач - в Сан Диего през 2021 г., а предишните бяха година по-рано - в Синсинати и в откритото на САЩ. В Ню Йорк двамата играха пет сета.

Ако премине във втория кръг в Мелбърн, Григор ще срещне представителя на домакините от Австралия Танаси Кокинакис или Себастиан Офнер (Ав). Първият му съперник от поставените може да бъде Алехандро Давидович Фокина (Исп).

Като №13 в схемата за Димитров бе ясно, че в четвъртия кръг евентуално ще трябва да играе срещу тенисист от първите четирима поставени, а жребият определи

нашият да бъде частта на Данил Медведев (Рус),

за когото най-труден съперник по пътя към осминафинала изглежда Феликс Оже-Алиасим (Кан).

При достигане до четвъртфинал Димитров би трябвало да очаква Холгер Руне (Дан), когото победи в двубоя за титлата в Бризбейн, или Хуберт Хуркач. Полският гигант е “клиент” в мачовете с българската звезда.

Само дни след титлата на Григор Димитров в края на миналата седмица в социалните мрежи припомниха неговия профил в платформата Top Court.

“Подобрете играта си само за 10 минути с професионалист като Григор Димитров. Суперзвездата ще промени вашия стил. Димитров ще ви покаже как да изпълнявате сечен бекхенд (неговият е един от най-добрите в професионалната верига), как да се защитавате със същия удар и изобщо как да го изпълнявате правилно с една ръка”, е визитката на бившия №3 в света.

В основната схема при жените в откритото на Австралия ще играе и Виктория Томова. Първата от българките в световната ранглиста

започва участието си срещу Кейла Дей (САЩ)

Двете играха съвсем наскоро - в квалификациите на турнира в Хобарт, като победата бе за Томова.

Американката от Санта Барбара е бивша полуфиналистка на “Уимбълдън” при девойките, а в момента тренира при австралийския любимец Пат Кеш. Започва да играе на 8 години, защото видяла на корта майка си Дана, която е от чешки произход и това е причината дъщерята да говори и този език освен английския.

Колкото и да е учудващо за родена в Калифорния тенисистка, Дей посочва червените кортове като своя любима настилка. В кариерата си до момента Кейла е спечелила 863 330 долара от награден фонд.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!
Честито Възкресение Христово!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ

Напишете дума/думи за търсене