Бекенбауер и жените - на 11 г. нова любов

Хайди и Франц Бекенбауел Снимка: facebook.com/FranzBeckenbauerStiftung

От 7 яунари футболният свят вече не е същият. На 78 г. се помина великият Франц Бекенбауер. Германецът, известен като Кайзер Франц, си отиде заради много влошено здравословно състояние.

Естествено, в немските медии, а и в световните, материали от различен характер за спечелилия почти всичко и като играч, и като треньор Бекенбауер изобилстват.

Свикналият да гледа на темите на деня под всякакъв ъгъл вестник “Билд” не пропусна възможността да разкаже хронологично историята, свързана с отношенията му с дамите.

Един от най-популярните футболни образи по света сключва 3 официални брака, от които

се раждат 5 деца - 4 момчета и едно момиче

Той обаче не се ограничава само с въпросните съпруги. “Билд” изчислява, че средноаритметично на всеки 11 години Бекенбауер се залюбва наново. Все пак, за да няма завършекът на статията жълт оттенък, е подчертано, че майката на Франц - Антони, заедно с последната съпруга Хайди са най-важните жени в живота на легендата.

Кайзера обичаше футбола и жените. Кое бе по-важно за него, бе променлива величина. Така започва материалът на “Билд”.

Иначе - хронологията на личния му живот стартира скандално. Франц Бекенбауер става за първи път баща на 18 г. и един месец. Все още не е професионален футболист.

Бекенбауер чиракува като стажант в застрахователна компания - и по-точно в отдела за щети на автомобили, срещу 90 марки на месец. Работата не му харесва, но има нещо, което да го задържа - колежката Ингрид, която е единствената тъмнокоса жена в живота на Кайзера. През октомври 1963 г. се ражда техният син Томас.

В онези времена поява на извънбрачно дете е огромен скандал. Бекенбауер моментално

е изхвърлен от младежкия национален отбор

на тогавашната Федерална република Германия.

По-късно е върнат, но за да се упражнява контрол върху него, винаги спи в една стая с треньора Детмар Крамер.

Твърди се, че преди да загаси нощната лампа, Франц винаги питал: “Тренер, да ви разкажа ли още един виц?”.

Първата съпруга на Бекенбауер е Бригите Витман. Той се запознава с снея в спортното училище в Грюнвалд, където “Байерн” провежда лагери, а въпросната дама работи като секретарка. Сватбата е на 21-ия рожден ден на футболиста - 11 септември 1966 г.

Двамата осиновяват Томас, който днес е финансов мениджър. Бригите ражда на Франц още 2 момчета. Първият им син Михаел е лекар. Вторият - Щефан, е почива на 46 г. заради мозъчен тумор.

“Бригите е първата дама, за която е измислен терминът “футболна съпруга”. Тя позволи домашни истории да излизат в пресата, накара Франц да се облича крещящо понякога, извади футбола от нещо типично спортно до степен скучно и превърна Франц в суперзвезда”, пише “Билд”.

Все пак се стига до раздяла през 1977 г., тъй като в живота на Бекенбауер е навлязла спортната фотографка Диана Зандман. С нея германецът заминава за САЩ, където 4 г. рита за “Космос”.

Двойката излиза в компанията на Анди Уорхол, който рисува Франц, оперния певец Лучано Павароти и балетната звезда Рудолф Нуреев. Великият политик и дипломат Хенри Кисинджър прикляква до шезлонга край басейна, на който Бекенбауер си почива след мач, за да си поговори с него.

През 1988 г. отново секретарка се настанява в живота на Кайзера, който тогава е селекционер на ФРГ. Това е Зибиле Ваймар, която работи в Германския футболен съюз. Двамата

успяват да запазят в тайна връзката си

до 1990 г., когато малко преди световното първенство в Италия сключват брак. Той продължава документално до 2002 година.

Още през 1999 г. обаче Бекенбаур се запознава с последната си съпруга - Хайдрун Бурместер, позната като Хайди. Жени се за нея 7 г. по-късно. Тя го дарява със син Жоел (2000) и дъщеря Франческа (2003). Този брак продължава до края на живота на Бекенбауер.

Най-важната жена до него заедно с Хайди обаче е майката на Кайзера - Антони.

Бъдещият футболен ас израства в мюнхенския квартал “Гизинг” в годините след II световна война в стара сграда на 4-ия етаж и сред улици с бомбени ями.

По-големият с 4 г. брат на Франц Валтер разказва: “На пода вкъщи имаше дупка. Закрихме я с килим”. “Никой нямаше нищо, но не съществуваше никаква завист и бяхме истински щастливи”, спомня си пък бъдещата звезда.

Неговият баща Франц Бекенбауер-старши, който е пощенски служител, не може да бъде наречен домошар. Така майката Антони на практика възпитава сама синовете си. “Тя ни научи на ценности и да бъдем учтиви, дружелюбни, да имаме подход към хората и да им помагаме”, споделя Франц.

Той се обажда на майка си всеки ден до началото на 2006 г., когато тя си отива, независимо в коя точка на света се намира. От нея той взема житейското си мото: “Никога не забравяй откъде си дошъл”.

И държеше на него до края на жизнения си път.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!
Честито Възкресение Христово!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ

Напишете дума/думи за търсене