На тате момчето - едни успяват, другите - не

Маркус Тюрам е вкарал 7 гола през сезона за “Интер” в италианското първенство. Французинът е дал и 6 асистенции.

СНИМКА: РОЙТЕРС

Каква съдбата на синовете, чиито бащи бяха станаха легенди

Да си син на легенда, е много трудно. Особено във футбола. Заради това пробивът на малките е доста труден. Ето съдбата на някои от тях, които в момента са на терена.

Джъстин

Клуйверт

(син на Патрик)

Вторият син на легендата на Нидерландия - Партик Клуйверт, уверено върви по стъпките на тати. Юноша на “Аякс”.

В момента 24-годишният нападател играе за “Борнемут”. В края на миналата година стрелецът записа историческо постижение. Младият Клуйверт се превърна в едва третия футболист, вкарвал голове във всички първенства от топ 5 в Европа. Той има попадения за “Аякс”, “РБ Лайпциг”, “Валенсия” и “Ница”.

Елиас, Тео, Енцо

и Люка Зидан

(Зинедин)

И четирите деца на Зинедин Зидан са футболисти. Елиас, Тео, Енцо и Люка са възпитаници на школата на “Реал” (М).

Най-големият, Енцо, (28 г.) игра предимно за тимове от долните нива на испанския футбол. Позицията му е в средата на терена. Първородният син на легендата е кръстен на известния уругваец Енцо Франческоли. Най-добрите изяви на големия Зидан са във “Фуенлабрада” - тим от третото ниво на местния футбол.

Вторият - Люка, пък е вратар. Стражът дори е идвал в България. Той бе част от националния тим на Франция до 17 г. на европейското първенство у нас през 2015 г., на което “петлите” триумфираха.

Люка обаче проби в елита в Испания. Той пази в “Райо Валекано”, а сега е във втородивизионния “Ейбар”.

Елиас (18) и Тео Зидан (21) все още са в младежките формации “Реал”. Първият е в отбора до 19 години. Тео пък играе за втория отбор на “Реал” - “Кастилия”.

Джовани,

Джулиано и

Джанлука

Симеоне

(Диего)

Най-популярен е най-големият син на аржентинеца - Джовани. Той играе като нападател в италианския шампион “Наполи”. Преди да премине в бившия клуб на Диего Марадона, аржентинецът направи кариера и в други тимове от Апенините. Носил е екипите на “Дженоа”, “Фиорентина”, “Каляри” и “Верона”.

Преди по-малко от година нападателят на “Наполи” Джовани Симеоне и неговият баща Диего Симеоне се превърнаха в петото семейство, отбелязало общо 100 или повече гола в италианската серия “А”.

Средният - Джанлука (25 г.), е юноша на аржентинския гранд “Ривър Плейт”. Сега обаче е в четвърта лига и рита за “Туделано”.

21-годишният Джулиано Симеоне е юноша на “Атлетико” (М). След това носи екипа на “Сарагоса”. Премина в “Алавес”, но още по време на подготовката Симеоне-младши счупи крака си след тежък удар от съперник.

Маркус и Кефрен

Тюрам (Лилиан)

Безпорно Маркус е тръгнал уверено по стъпките на татко си. 26-годишният нападател дърпа “Интер” към титлата в италианския елит.

По-малкият син на легендата - Кефрен, пък е основна част от “Ница”.

Интересно е, че и двамата братя Тюрам са повикани в националния тим на родината си Франция.

Янис Хаджи

(Георге)

Кариерата на Хаджи-младши започва в тима на татко му - румънския “Виторул”. 26-годишният наследник на една от най-големите звезди на северната ни съседка, прекара година и половина във “Фиорентина”. В Италия обаче не му провървя и премина в “Генк”. В белгийския тим Хаджи направи фурор, което доведе до трансфер в “Рейнджърс”. Сега е под наем в испанския “Алавес”, за който е изиграл 16 мача досега.

Даниел и

Кристиан

Малдини

(Паоло)

Най-младият представител на династия Малдини - Даниел, след дядо му Чезаре и татко му Паоло, дебютира в “Милан” през 2020 г. Нападателят обаче не успя да се задържи при “росонерите” и бе отдаден на няколко пъти под наем. През миналия сезон игра за “Специя”, а сега е част от “Емполи”.

Брат му Кристиан също е възпитан в академията, но никога не е играл за първия отбор - той се ограничава до младежкия отбор.

Джонатан

Клинсман

(Юрген)

Синът на световния шампион с Германия от 1990 г. Юрген Клинсман - Джонатан, играе в “Лос Анджелис Галакси”.

Младежът е роден в САЩ. Започва кариерата си като нападател, но по-късно става вратар. Тренирал е две години в “Грюнвалд” и “Байерн”. По-късно играе за юношите на “Херта”, а през сезон 2019/20 изигра един мач за швейцарския “Санкт Гален”.

Младежки национал на САЩ с 21 мача.

Ромео Бекъм

(Дейвид)

Само вторият син на Дейвид Бекъм - Ромео, залитна по-сериозно към футбола. Наследникът на бившата звезда на “Юнайтед” е продукт на школата на “Арсенал”.

Още като тийнейджър обаче решава, че футболът не е за него и се пренасочва към тениса. Дори започва тренировки с тогавашния номер 1 в света Анди Мъри.

Пет години по-късно обаче Ромео се завръща във футбола. Първо е в “Интер Маями” при тате, а сега се премести във втория тим на “Брентфорд”.

Чарли Савидж

(Роби)

Савидж-младши напълно очаквано е възпитаник на “Манчестър Юнайтед”.

Синът на “най-лошия футболист”, както е наричан татко му, имащ 346 мача във Висшата лига, дебютира за “червените дяволи” в двубой срещу “Йънг Бойс” в Шампионската лига.

След това подписва с “Форест Грийн” от четвъртата лига на Англия, а по-късно парафира с “Рединг”, където е и в момента.

Етиен Ето'о

(Самуел)

Камерунецът смени няколко испански академии. През 2021 г. изкара пробен период в “Бенфика”, но подписа първия си договор с “Витория” (Гимараеш). След сезон в резервния отбор той се завърна в Испания, все още не се е издигнал над петата лига и играе за “Коладо” (Вилалба).

Исак Дрогба

(Дидие)

Със сигурност няма да стане звезда като татко си.

23-годишният син играе на същата позиция като татко - централен нападател. Исак рита в долните лиги на Франция, Италия и Португалия. От август 2023 г. играе за “Ла Лувиер” от четвърта белгийска лига.

Андри Гудьонсен

(Ейдур)

Синът на Ейдур Гудьонсен игра за юношеските отбори на “Реал” (Мадрид) и “Барселона”, но така и не стигна до първите отбори. Нападателят разцъфтя в шведския “Норкьопинг”, откъдето премина в датския “Лингби”. Гудьонсен-младши вече има 6 попадения в 13 мача от сезон 2023/24.

Джеймс Карагър

(Джейми)

Подобно на баща си, Джеймс започна в “Ливърпул”. Няколко години по-късно обаче се мести в академията на “Уигън”. Карагър-младши подписа първия си професионален договор с тима от 3-ото ниво на английския футбол, но все още не е дебютирал.

Маурисио

Почетино

(Маурисио)

Синът на Маурисио Почетино, който носи името на сегашния треньор на “Челси”, следва плътно баща си. Младежът започва да тренира в академията на “Саутхемптън”, когато баща му пое клуба. През 2015 г. той го последва в “Тотнъм, където Поч-младши прекара 6 години.

Следва период в “Уотфорд”, където изкара 18 месеца. След това младши замина за Испания, където играе за “Химнастик” (Тарагона), част от третото ниво на футбола в страната.

Максим Гулит

(Руд)

Синът на Руд Гулит започна кариерата си в нидерландския “АЗ Алкмар”, но така и не стига до мъжкия отбор. Преминава в елитния “Камбур”, но се контузва и от 1 юли миналата година е без отбор.

Националният се

напълни с наследници

Не само в света, но и в България има настоящи играчи, които са били закърмени с футбола от бащите си и е напълно логично те да поемат по пътя на татковците. А някои пък дори могат да задминат постигнатото от родителя им.

Натам се е запътил Илия Груев-младши. Наследникът на бившия играч на “Левски” вече натрупа доста мачове за националния отбор. Игра и в германската Бундеслига за отбора на “Вердер”, а лятото бе продаден на английския “Лийдс” за 6,5 млн. евро.

Друг национал в селекцията на България - Алекс Петков, също е закърмен с футбола от татко си - Милен, който е бивш халф на ЦСКА, “Черно море” и др. В момента Алекс е част от полския “Шльонск”, който е лидер в местното първенство.

Димо Кръстев също попадна в списъка. Защитникът е част от тима на “Катандзаро” от италианската серия “Б”. Татко му Николай е бивш защитник на “Нефтохимик” и “Черноморец”. Родителят на сегашния национал има и 6 двубоя с екипа на родината.

Наследникът на Любослав Пенев - Николас Пенев, е тръгнал по стъпките на татко си. Младежът, който играе под ръководството на татко си в “Хебър”, вече започна да бележи и лека-полека да си извоюва място в титулярния състав.

Двама от наследниците на Вили Вуцов също са футболисти. По-малкият Светослав Вуцов е вратар в “Славия”. Стражът стигна дори и до националния отбор преди време. Петър Вуцов, който е средният син на треньора, пък играе в “Янтра”, където баща му е наставник. Най-големият Иван, който носи името на легендарния си дядо обаче избра баскетбола.

17-годишният Кристиян Йовов, син на Христо Йовов, пък вече дебютира за мъжкия отбор на “Левски”.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене