Как да отслабнете бързо за празниците

Тялото ви е идеално, но ако искате да стопите някой и друг килограм, който ви пречи да облечете любимата си рокля, ето няколко хитрини.

Няма нужда да правите жертви и да се подлагате на изтощителни диети. Заложете само на рационалното здравословно хранене и не се поддавайте на изкушението да се натъпчете със сладкиши. Ще ви е най-лесно, ако спазвате няколко правила:

Сервирайте малко по-малки от обикновено порции. Яжте два пъти по-бавно, като внимателно дъвчете всяка хапка - така ще се заситите, без да преяждате.

След като станете сутрин, изпийте чаша топла вода (или чай от джинджифил) с лъжица мед и половин изцеден лимон. Така ще ускорите метаболизма си.

Хапвайте по-малко и често. Ябълките, краставиците и суровите ядки са идеални за засищане между основните приеми на храна.

Пийте много течности - така ще помогнете на организма да се изчисти от шлаките и токсините. Едно кафе на ден е напълно достатъчно.

Забранете си: майонеза, кетчуп и всякакви готови сосове; полуфабрикати, консервирани и мариновани храни, fast food, пържени храни; колбаси. Намалете до минимум картофите, белия хляб и тестените сладкиши. Няколко блокчета черен шоколад на ден са позволени. Не вечеряйте по-късно от 19 - 20 часа. Спортувайте или поне ходете редовно пеша.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене