За Индонезия Иван Колев е като Моуриньо - Специалния

Красноречив контрапункт на това как у нас много бързо се забравят успехите дадоха в Индонезия.

Най-многолюдната мюсюлманска държава в света (278 млн.) участва за трети път в историята си на турнира за купата на Азия. Днес Индонезия играе с Ирак в първия си мач от груповата фаза на шампионата в Катар.

Преди началото на турнира бе припомнено, че при предишните две участия начело на националния отбор е бил българинът Иван Колев. Това се случва през 2004 и 2007 г. Тогава форматът е с 16 отбора за разлика от сега, когато е с 24.

Преди 20 г. Колев извежда Индонезия до първа победа на подобен форум след 2:1 над Катар. Начело на противника е известният френски специалист Филип Трусие. Заради загубата той е уволнен. В деня след мача двамата треньори се срещат в хотела. Трусие известява Колев, че е освободен заради него. Нашият специалист му казва, че съжалява. Трусие обаче го успокоява, че го очаква добра неустойка. През 2007 г. с Колев начело Индонезия пак печели мач - 2:1 над Бахрейн.

Всичко това доведе сега до обявяването на българина за Специалния. Направи го изданието perspectivefootball.id.

Такъв прякор носи легендата в треньорската професия Жозе Моуриньо. Той обаче си го лепна сам, докато Колев бе удостоен с него.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене