Румен Радев: Дълбок поклон пред диамантените момичета

Президентът Румен Радев заедно с Мадлен Радуканова, Катрин Тасева, Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Илияна Раева, Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Боряна Калейн и треньорката на диамантите Весела Димитрова.

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Президентът харесва прозвището, дадено им от "24 часа": Звучи още по-гордо

“Дълбок поклон пред нашите диамантени момичета, пред техните треньори и пред ръководството на българската художествена гимнастика. Това остава пример за нашето поколение и за следващите поколения. Пример за отдаденост и изключително силен български дух.”

Това заяви пред “24 часа” президентът на България Румен Радев, след като със съпругата си Десислава Радева присъстваха на премиерата на “Пътят” - документален сериал за триумфа на българския ансамбъл по художествена гимнастика на олимпийските игри в Токио. Тогава “диамантените момичета” спечелиха първия златен олимпийски медал за България.

“Емоцията от филма е изключително дълбока. Този филм трябва да се гледа от всички българи”, добави Румен Радев.

Държавният глава каза, че изключително много му допада прозвището Диамантите, което олимпийските ни шампионки  получиха след статия в “24 часа” още на старта на пътя си.

"Свикнали сме да наричаме успелите ни гимнастички златните момичета, но диамантените момичета звучи още по-силно, още по-гордо, още по-уверено", заяви Румен Радев.

Диамантите Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова показаха блясъка си на най-високия връх - станаха първите за България олимпийски шампионки по художествена гимнастика. А "Пътят" описва с автентични кадри "от кухнята" всички перипетии на целия ни отбор заедно с Боряна Калейн и Катрин Тасева.

"Да вярваме много и да подкрепяме българските спортисти", призова Румен Радев преди олимпийските игри в Париж тази година. "Да правим всичко възможно и като общество България да развива спорта, да инвестира в своите млади хора да се развиват като силни личности, хора с характер, устойчиви на предизвикателствата на нашето съвремие. Хора, които да вярват в себе си и имат качествата да се борят - и за България, и за себе си", завърши президентът.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене