Рецепта за щастлива връзка

Снимка: Интернет

Мечтата на всеки е да открие формулата за успешна и хармонична любовна връзка. За жалост, аз също не мога да се похваля, че я знам, но мога да ти помогна да откриеш поне първото неизвестно . Именно- първата предпоставка за успешна връзка.

Може да не ти се вярва, но нагласата, с която започваш един вид взаимоотношения, е много важна. Ако ти започнеш дадено съдружие / или любовна връзка/ с нагласата, че в първия удобен случай, ще го прекратиш, тази връзка е свършила още преди да е започнала. Ти подсъзнателно обричаш на провал нещо, което може да бъде полезно за теб и дори фактор, който ще промени живота ти изцяло. Eто как да не започваш една връзка:

Не започвай дадена връзка с нагласата, че е само временно увлечение. По този начин нараняваш и себе си, и половинката си. Ако нямаш сериозни намерения / не визирам женитба/, общувай с този човек като с приятел, но не подхранвай излишно надеждите му/й.

Не позволявай някой да те манипулира. Ако потенциалното ти половинка „те сваля" само заради парите, положението ти / или това на родителите ти/ в обществото или някаква друга причина, различна от любов, зарежи го. Не е за теб. Нали не искаш до себе си използвач?

Не вярвай на мита, че противоположностите се привличат. Ако ти си домошар/ка, а той/тя си пада по среднощни партита, ако ти си романтик/чка, а той/тя прагматик/чка, едва ли ще изградите хармонична връзка. Просто ще се изморите много бързо от кампрамисите, които всеки ще се опитва да прави.

След всичките тези изрази: „Не прави това", „Не прави онова"... ще се запиташ: „Ами, какво да правя тогава?!". И с право! Аз ще ти кажа- ако обектът на твоите желания откликва на поканите и симпатиите ти, приятно ви е да си говорите и да прекарвате времето си заедно, излизайте по-често в компания. Така ще ви е по-лесно и на двамата да се отпуснете, а и ще имате повече теми на разговор. Избягвате дългите и конфузни минути на безсмислено мълчание. Говорете си като приятели, разказвайте си интересни случки, опитайте се да се опознаете максимално. Ако след този „ приятелски" период на опознаване чувствата ви се запазят и дори задълбочат, можеш да направиш първата крачка, като го/ я поканиш на „ приятелско" кафе само двамата. Направете тези кафета традиция и, кoгaтo намерш удобен момент, просто кажи какво чувстваш. Има само едно НО. Ако усетиш, че отношенията ви са по-скоро приятелски и твоята кандидат-половинка те приема само като приятел, рискуваш да изгубиш и приятеля, и половинката в негово/нейно лицe. Така че трябва да бъдеш много внимателен/на в периода да „приятелството" и да наблюдаваш отношението му/й към теб!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Класация на либидото на всяка зодия
Брад Пит ще участва в нов филм за Формула 1
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?

Напишете дума/думи за търсене