Легендата Пам Шрайвър: Тенисистките да не правят секс с треньора

Пам Шрайвър Снимка: Instagram

Легенда в тениса иска на младите състезателки да не се позволява да правят секс с треньорите си.

Носителката на титли от “Големият шлем” Пам Шрайвър миналата година разкри, че е имала отношения с бившия си треньор Дон Канди (той почина през 2020-а), които са ѝ “нанесли сериозни щети”. Нещата са започнали, когато тя е била на 17, а той - на 50 г.

Специалистката на двойки в момента работи с хърватката Донна Векич.

“След като станах свидетел как много поколения млади състезателки страдат от едно и също нещо, искам тенисистките да бъдат по-активни в разделянето на професионалния от личния им живот. Те трябва да имат характер, който да им позволи да кажат: “Не, това няма да се случи”, коментира Шрайвър в Австралия.

Тя стана много активна, след като френската тенисистка Фиона Феро обвини бившия си треньор Пиер Бутер в опит за изнасилване.

Браковете или поне годежите между състезателки и треньори не са рядкост в тениса - примерите са Петра Квитова/Иржи Ванек и Вероника Кудерметова/Сергей Демехин. От женската асоциация миналия месец назначиха адвокат Линдзи Брейдън да се грижи за защитата на тенисистките.

Шрайвър призна, че все още изпитва смесени чувства към Дон Канди. “Той изневеряваше на жена си, но с мен бе честен и аз го обичах”, признава шампионката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!
Честито Възкресение Христово!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ

Напишете дума/думи за търсене