Оставете греблото! Да чистиш сняг с горелка и прахосмукачка, е новото модерно

Мрежата е пълна с нестандартни идеи за сухи тротоари през зимните месеци. СНИМКА: РОЙТЕРС

Мрежата е пълна с нестандартни идеи за сухи тротоари през зимните месеци

Ледът и снегът могат да се превърнат в задача на пълен работен ден за мнозина през зимните месеци. Тези “преуморени” души ще опитат всичко, за да направят почистването малко по-лесно, а някои от методите, които използват, могат да бъдат малко необичайни. В следващите редове ще разгледаме най-шантавите, забавни и идиотски начини за спряване със снега, затова оставете греблото и по-добре подгответе горелка.

До първия метод трябва да се прибягва само когато

нервите са опънати докрай

и се опитвате да освободите негативната енергия върху снега. Как ще се случи това? Ами като го разтопим, разбира се. Но вместо да ринем като луди, ще вземем горелка и както мишленов шеф готвач разтапя захарта на крем брюлето, ние ще горим снега под краката си. По този начин ще се справим със заснежаването за нула време, като само трябва да се уверим, че няма да запалим себе си или къщата.

Ако живеем в блок или жилищна сграда и малкото ни балконче или первазите на прозореца ни се окажат затрупани, а не сме в настроение да изринем снега, може да използваме сешоара в банята за по-лесно.

При условие, че няма налични горелки и сешоари, а дворът ни трябва да се почисти, но ни мързи, може да се възползваме от сенника за автомобила си. Той има уникалното свойство да привлича слънчевите лъчи. Там, където има светлина, има и топлина. Ако поставим множество сенници така, че те да отразяват лъчите към снега, ще можем да го разтопим, и да се справим с него без нуждата от физически усилия.

Друг бърз и изключително задоволителен начин за разтапяне на преспите е

като ги залеем с гореща вода

Мързеливците, които не искат да се товарят с кофите, могат просто да свържат един маркуч към кранчето за топла вода. 

 Този метод обаче има един недостатък. При минусови температури разтопеният сняг ще се превърне в лед. Затова, след като излеем горещата вода, ще трябва да покрием мястото със сол, за да предотвратим образуването на поледици. Като внимаваме да не поръсим тревата, за да не я убием.

В интернет може да се открият и много начини за отърваване от снега благодарение на най-малките и малко мотивация.

Снежната война е занимание, което е увлекателно за малки и големи, но също така е добър начин да преместим снега от алеите и тротоарите на места, където няма да пречи на никого, освен ако, разбира се, това място не е на някой съсед.  

Но не всеки нос може да издържи под ударите на снежните топки. Някои хора предпочитат да го карат по-спокойно. В такъв случаи, можем да си направим снежни ангели! Така ще имаме декоративно произведение на изкуството, на което да се възхищаваме, а и ще ни помогне да премахнем снега от пътеките. Когато цялото семейство се включи в забавлението, алеите и тротоарите ще бъдат изчистени за нула време.

Нестандартна идея за използването на снежната покривка, която превзема социалната мрежи, е построяването на огромно иглу, което да побере цялата рода и да се преместим да живеем дори за ден. Целият досаден сняг ще отиде за конструкцията на ледената къща, а дворът ще остане почистен и леснопроходим.

Друг подход за справяне със снега, който забавлява социалните мрежи, е модифицирането на косачката за трева в снегорин. Трябва да имате предвид, че машината ще бъде трудна за бутане и дори може да заседне по време на разчистването. Затова мнозина пробват да се отърват от преспите, като включат прахосмукачките си. Във ветровит ден или на тесни места

засмукването на сняг може да е най-добрият вариант,

в противен случай издухването с прахосмукачката също би трябвало да действа ефективно.

Може би най-разумният начин за бързо и лесно справяне със снега е поставянето на поредица от брезенти по пътеките. Така, когато снеговалежът спре, просто повдигнете и изтръскайте брезентите, където поискате. Разбира се, успехът на този метод зависи от много фактори размера на брезентите, дължината на пътеките и колко сняг можете да вдигнете. Но ако сте от онези, които обичат да планират предварително, това може да е най-добрият начин да предотвратите снега дори да докосне пътеките ви.

 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене