Кейт Уинслет дари хиляди, за да помогне на момиче с рядко очно заболяване

Детето е диагностицирано с болест на Старгард, която причинява замъгляване в централната част на окото. 
Снимка: Ройтерс

Актрисата Кейт Уинслет, известна с ролята си в "Титаник", направи дарение от 5 хиляди паунда на малко момиче, страдащо от рядко очно заболяване. Освен парите, актрисата остави и съобщение в дарителската страница, създадена от майката на детето.

"Пожелавам на Лили-Рей няколко вълшебни приключения, за да може да създаде много специални спомени, които да пази като съкровища! С много любов, Кейт Уинслет и семейство", гласи пожеланието. 

11-годишната Лили-Рей от Нотингам е диагностицирана с болест на Старгард през декември, наследствено заболяване на очите, което причинява замъгляване в централната част на окото. Състоянието засяга един на 10 000 души, според благотворителната организация Macular Society. Заради болестта момичето използва бастун и учи брайловата азбука, тъй като зрението й се влошава, предава SkyNews. 

Майка ѝ организира кампанията за набиране на средства, за да може Лили-Рей да види "нещата, които иска да види", преди зрението й да се влоши - със Северното сияние начело в нейния списък. Двете били изумени да видят голямото дарение и личното съобщение от Уинслет. "Бяхме шокирани. И двете бяхме обляни в сълзи", казва момичето. 

Майката на момичето организира кампанията за набиране на средства.
Кадър: Youtube/ Space X .24.00
Майката на момичето организира кампанията за набиране на средства. Кадър: Youtube/ Space X .24.00
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене