Мат Деймън и Бен Афлек с общ проект за втори път - трилъра "Животни"

Мат Деймън и Бен Афлек работят по новия си общ проект - трилър със заглавието "Животнr".
Снимка: Twitter/@netflix

Мат Деймън и Бен Афлек работят по новия си общ проект - трилър със заглавието "Животни" (Animals). Деймън е пред камерата, а Афлек ще бъде режисьор на филма, който ще се излъчва по стрийминг платформата Нетфликс.

Това е вторият проект на Деймън и Афлек след съвместната им продукция "Въздушния", която пожъна успехи миналата година, съобщи електронното издание "Дедлайн".

Сценарият на "Животни" е дело на Конър Макинтайър и Били Рей. Мат Деймън и Бен Афлек са и сред продуцентите на новия филм. Детайлите за сюжета още са неясни, освен че продукцията е за отвличане.

Деймън и Афлек последно работиха заедно по филма "Въздушния", който миналата година получи положителни отзиви и е сред най-гледаните продукции на "Амазон студиос" с приходи от 90 млн. щатски долара в световния бокс-офис.

"Въздушния" беше първия път, в който Афлек режисира Деймън, което първоначално го притеснило.

"Преди да започнат снимките, си мислех как Мат е работил със Спилбърг, Скорсезе и братя Коен. Затова сега ще има много високи очаквания към мен", споделя Афлек. По думите му кинематографистът Боб Ричардсън отишъл при него и му казал, че Мат му има доверие. "Усетих професионално уважение, което означаваше много за мен", допълва режисьорът.  

Подобно на „Въздушния", Афлек и Деймън продуцират проекта с Дани Бернфелд чрез компанията им Artists Equity, която основаха през 2022 г. с намерението да споделят печалбите не само с колегите си актьори, но и с екипа зад камерата. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене