"Биг Брадър" се връща към корените си с обикновени участници след онлайн хита "Бачорски"

  • Новината, че Големият брат тръгва от есента на малкия екран взриви мрежата

Кой ще води "Биг Брадър", след като емблематичните му водещи Ники Кънчев и Александра Сърчаджиева вече са лица на bTV? Ето тук вече се очакват изненади. Миналата седмица новината, че култовият риалити формат се завръща в ефир от есента по NOVA, буквално взриви мрежата. Последният сезон Big Brother: Most Wanted, излъчван през 2018 г., бе спечелен от рапъра Стефан Иванов, по-известен с псевдонима си Wosh MC и това, че е син на легендарния ни актьор Иван Иванов и актрисата Петя Силянова.

В момента тече кастинг за участие в новия шести сезон и всеки желаещ може да се запише. По всичко личи, че идеята е Големият брат да се върне към корените си, а именно в него да участват обикновени хора, а не звезди. Именно "ВИП Брадър" уби интереса към "Биг Брадър" и в крайна сметка риалитито изпадна от ефир. Но в последно време се наблюдава една носталгия по европейския "баща на формата", отразена в социалните мрежи и стояща в основата на успеха на експеримента на семейство Бачорски.

"Проблемът на "Биг Брадър" бе, че се опълчи срещу собствения си модел - да показва личния живот на "обикновени хора", така че всеки да може да се постави на тяхно място и да изживее заедно с тръпката на воайорството и тази на задочния ексхибиционизъм - коментира медийният експерт Георги Лозанов пред "24 часа-168 истории" по повод интереса към онлайн риалитито на цветната фамилия Бачорски. - Тъкмо в това "осветяване на посоки" на всекидневната реалност е реалността на реалната телевизия. "Биг Брадър" обаче все повече се изкушаваше да е "ВИП Брадър" и да представя (срещу внушително заплащане) в банални битови ситуации публично известни хора. От тях "по условие" очакваш да са изключителни, да се откроят, да бъдат пример, но те няма как да отговорят на такива очаквания, защото във всекидневието си, докато готвят, перат и спят, всички са подобни и даже неизвестните са по-адекватни от известните. Така публиката започна да трупа разочарование, а то да прераства в досада - и от елитите ни, и от самия формат. Провалът е търсено зрелище, но повече от него "обикновените хора" искат да видят някой, който да им харесва, особено ако е един от тях."

Изглежда, продуцентите са разбрали в какво са сгрешили и сега ще възродят оригиналната енергия на "Биг Брадър". Като нищо обаче сред участниците ще намерят място и някои от по-популярните инфлуенсъри и онлайн звезди, защото все пак това върви със своите гаранции.

Четиримата братя Георги, Антон, Даниел и Атанас Бачорски (от ляво на дясно) със сестра им Розалия
Четиримата братя Георги, Антон, Даниел и Атанас Бачорски (от ляво на дясно) със сестра им Розалия

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене