Дарвине, седем метра врата не видиш, седем санта греда видиш

И този удар на Дарвин Нунес лети към напречната греда.

СНИМКА: РОЙТЕРС

“Дарвине, Дарвине, слепок ниеден. Седем метра врата не видиш, седем санта греда видиш”, би възкликнал някой коментатор по югославската телевидия навремето.

Нападателят на “Ливърпул” успя да направи немислимото, като подобри рекорда по греди в един мач във Висшата лига на Англия, откакто се води статистиката, стартирала през 2002 г. Той нацели цели четири при победата с 4:1 над “Челси” в Премиършип.

Така уругваецът изтри от рекордите имена като Джей Джей Окоча, Кристиано Роналдо, Тимо Вернер и Леандро Тросард, които имаха по три греди в един мач.

Дарвин нацели страничната греда от дузпа през първата част, след това с глава натресе напречната. Негов удар бе избит отново в гредата от вратаря на “Челси” Джордже Петрович.

Наставникът на “Ливърпул” Юрген Клоп стана вторият най-бърз и седми в историята, който достига 200 победи в Премиършип и едва седмият, който достига до тази квота.

Той достигна до 200 успеха в 318 мача. По-бързо това го е правил единствено Пеп Гуардиола в 269 двубоя.

С над 200 победи са единствено сър Алекс Фергюсън - 528, Арсен Венгер - 476, Дейвид Мойс - 265, Хари Реднап - 236, Жозе Моуриньо - 217, и Пеп Гуардиола - 210.

Клоп обаче няма как да се придвижи напред в класацията, защото реши да се оттегли през лятото. Дори да спечели всички останали мачове от първенството, то пак ще остане с 1 победа по-малко от Моуриньо.

Германецът е трети по коефициент за спечелени средно точки в един двубой. Там начело е Гуардиола с 2,34, сър Алекс Фергюсън - с 2,16 и Клоп е с 2,12.

За историята на “Ливърпул” германецът е най-бързият, който стига 200 победи. Той изпревари легендите Боб Пейсли, на когото са трябвали 355 двубоя, Бил Шенкли - 378, и Том Уотсън - 434.

Големият герой срещу “Челси” стана 20-годишният северноирландец Конър Брадли, който вкара две от попаденията. Той направи и асистенция на първия гол в мача на Диого Жота. Все пак Нунес успя да запише нещо положително, като асистира на Луис Диас за последното попадение. Това накара фенове на “Ливърпул” да пеят песни точно за него до края на двубоя.

Според някои специалисти обаче отново ВАР е имал сериозен принос за победата на “Ливърпул”. В две положения са подминати чисти дузпи за “Челси”.

“Тези ситуации можеха да обърнат двубоя. Не знам защо нямаше намеса”, категоричен бе Рио Фердинанд в анализа на ситуациите.

За лондончани единственото попадение вкара френският национал Кристофер Нкунку, който намали резултата на 1:3.

Победата над “Челси” запази преднината на “Ливърпул” от 5 точки пред шампиона “Манчестър Сити” в класирането на Висшата лига. Тимът на Гуардиола обаче има и един двубой по-малко, което означава, че реално може да са две.

“Сити” премина без проблеми през двубоя с “Бърнли” и го победи с 3:1, за да продължи да гони “Ливърпул”.

Два гола за успеха заби Хулиан Алварес, а последното попадение бе на Родри. Гостите вкараха почетното си попадение чак в третата минута на добавеното време чрез Амен ал Дахил.

Според Гуардиола “Ливърпул” едва ли ще загуби много точки до дербито на “Анфийлд” през март, което се очертава да е най-важният мач на сезона.

“Реално в момента те изглеждат много добре. Както и “Арсенал”. Ние, трите отбора, плюс “Тотнъм” и “Астън Вила” ще се бутаме до края на първенството”, категоричен бе испанецът след успеха.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене